H ακτινογραφία του παγκόσμιου στόλου

H ακτινογραφία του παγκόσμιου στόλου

712
H ακτινογραφία του παγκόσμιου στόλου

Η ετήσια έκθεση του Greek Shipping Co-operation Committee ρίχνει για ακόμα ένα έτος φως στην ανάπτυξη του στόλου, τόσο εκείνου που βρίσκεται υπό ελληνική διαχείριση όσο και του παγκόσμιου.

Η αναπτυξιακή ρότα της παγκόσμιας ναυτιλίας παραμένει εμφανής, με τον παγκόσμιο εμπορικό στόλο να μετρά 63.174 πλοία χωρητικότητας άνω των 2,35 δισ. dwt, υπογραμμίζεται στην έκθεση, η οποία αξιοποιεί δεδομένα του Μαρτίου 2024 από την S&P Global για πλοία χωρητικότητας τουλάχιστον 1.000 dwt.

Τα 63.174 εμπορικά πλοία δεν είναι μόνο bulk carriers, tankers, containerships και gas carriers. Αντιθέτως, 13.389 πλοία είναι γενικού φορτίου, 2.478 πλοία είναι επιβατηγά, 62 είναι combination carriers, ενώ 14.265 είναι άλλου τύπου (δηλαδή οτιδήποτε άλλο πέραν των επτά κατηγοριών που έχουν ήδη αναφερθεί).

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι ο παγκόσμιος στόλος έχει μέση ηλικία τα 18,2 έτη σε αριθμό πλοίων, ενώ ο σταθμισμένος μέσος όρος ηλικίας σε όρους χωρητικότητας είναι στα 12,8 έτη.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.