DB Schenker, μια σύγχρονη Πηνελόπη με λιγότερους μνηστήρες

DB Schenker, μια σύγχρονη Πηνελόπη με λιγότερους μνηστήρες

45
DB Schenker, μια σύγχρονη Πηνελόπη με λιγότερους μνηστήρες

Πολλοί είναι οι «μνηστήρες» που διεκδικούν την DB Schenker, η οποία, σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, θα πουληθεί το β’ εξάμηνο του έτους.

Σε αυτούς περιλαμβάνονται τα funds Advent, Bain, Carlyle Group και CVC, αλλά και οι DSV, Maersk και UPS. Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα η DHL και η Kuehne+Nagel είχαν αποσύρει το ενδιαφέρον τους για τη γερμανική εταιρεία. Το ενδεχόμενο η Bahri της Σαουδικής Αραβίας και η ADQ του Άμπου Ντάμπι να μπουν στην κούρσα απόκτησης της DB Schenker δεν θα πρέπει να αποκλειστεί.

Η DB Schenker αποτελεί την πιο κερδοφόρα θυγατρική εταιρεία της DB, της κρατικής διαχειρίστριας εταιρείας του σιδηροδρομικού δικτύου της Γερμανίας, και το κόστος απόκτησής της υπολογίζεται σε $15-20 δισ. Το 2022, η DB Schenker ανακοίνωσε κέρδη προ φόρων ύψους 1,84 δισ. ευρώ και κύκλο εργασιών 27,6 δισ. ευρώ. Οι εκτιμήσεις για το τρέχον έτος είναι χαμηλότερες, αλλά παραμένουν σε καλά επίπεδα, με δημοσιεύματα των γερμανικών ΜΜΕ να αναφέρουν ότι το λειτουργικό κέρδος της εταιρείας θα διαμορφωθεί σε 1,1 δισ. ευρώ.

Φωτό: DB Schenker

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.