H MSC προσθέτει στο βιογραφικό της τις διαστημικές αποστολές

H MSC προσθέτει στο βιογραφικό της τις διαστημικές αποστολές

63
H MSC προσθέτει στο βιογραφικό της τις διαστημικές αποστολές
Φωτό: JAXA

Η θυγατρική του κολοσσού των τακτικών γραμμών MSC πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα τις δραστηριότητές της, προσθέτοντας στο βιογραφικό της και τις διαστημικές αποστολές.

Ειδικότερα, βάσει σχετικής ανάρτησης της MSC στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η θυγατρική της ‒MSC Air Cargo‒ θα αναλάβει τη μεταφορά του JAXA Martian-Moon Rover.

Όπως καταδεικνύει και το όνομα, το JAXA Martian-Moon Rover έχει τελικό προορισμό έναν από τους δορυφόρους του πλανήτη Άρη και συγκεκριμένα τον Φόβο. Σε πρώτη φάση, το JAXA Martian-Moon Rover θα μεταφερθεί στην Ιαπωνία, από όπου και θα εκτοξευτεί το 2026.

Μετά την εκτόξευσή του, θα χρειαστεί περίπου ένα έτος για να εισέλθει σε τροχιά γύρω από τον Άρη. Αφότου εν τέλει προσγειωθεί στον Φόβο, θα συλλέξει επιστημονικά δεδομένα αλλά και ένα δείγμα από την επιφάνεια του δορυφόρου του Άρη. Η επιστροφή του JAX Martian-Moon Rover στη Γη αναμένεται το 2031.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.