Η τεχνολογία eSAIL κερδίζει διαρκώς έδαφος στη ναυτιλία

Η τεχνολογία eSAIL κερδίζει διαρκώς έδαφος στη ναυτιλία

117
Η τεχνολογία eSAIL κερδίζει διαρκώς έδαφος στη ναυτιλία

Η εγκατάσταση της καινοτόμου τεχνολογίας eSAIL στο πλοίο «Ville de Bordeaux», μεταφορικής ικανότητας 5.200 dwt, έλαβε χώρα σε χρόνο-ρεκόρ. Σε λιγότερο από δύο μέρες, το πλοίο εξοπλίστηκε με τρία eSAILs ύψους 22 μ., αποδεικνύοντας την αποδοτικότητα και τη γρήγορη εφαρμογή αυτής της τεχνολογίας.

Το «Ville de Bordeaux», διαχείρισης της γαλλικής Louis Dreyfus Armateurs (LDA), έχει ναυλωθεί από την Airbus και χρησιμοποιείται για τη μεταφορά εξαρτημάτων της σειράς Airbus Α320 από την Ευρώπη στο εργοστάσιο της Airbus στο Mobile στην Αλαμπάμα.

Η τεχνολογία eSAIL έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη αρκετών εταιρειών το τελευταίο διάστημα. Η Louis Dreyfus Company (LDC) συμφώνησε για την εγκατάσταση τεσσάρων eSAILs ύψους 26 μ. στο πλοίο μεταφοράς χυμού «MV Atlantic Orchard», συμβάλλοντας με αυτή την κίνηση στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά τουλάχιστον 10%. Παράλληλα, η Odfjell της Νορβηγίας προετοιμάζεται να είναι η πρώτη που θα εξοπλίσει ένα chemical tanker με το σύστημα eSAIL, ενώ η Eastern Pacific Shipping της Σιγκαπούρης έχει συμφωνήσει να εγκαταστήσει τρία eSAILs ύψους 22 μ. στο δεξαμενόπλοιο «Pacific Sentinel».

Η εμπιστοσύνη των εταιρειών όσον αφορά την υιοθέτηση της τεχνολογίας eSAIL δεν είναι προφανώς τυχαία. Το αναδιπλούμενο πανί τεχνολογίας eSAIL παράγει έξι με επτά φορές μεγαλύτερη ανύψωση από ένα συμβατικό πανί. Συνέπεια αυτού είναι η μειωμένη εξάρτηση της πρόωσης από τους κύριους κινητήρες και κατ’ επέκταση η μείωση κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών CO₂.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.