Νέα διαστημική αποστολή της ΝΑSA με στόχο… τους ωκεανούς

Νέα διαστημική αποστολή της ΝΑSA με στόχο… τους ωκεανούς

59
Νέα διαστημική αποστολή της ΝΑSA με στόχο… τους ωκεανούς

Η διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ, η NASA, πραγματοποίησε την εκτόξευση στο διάστημα ενός νέου δορυφόρου, που φέρει το όνομα PACE, σύμφωνα με δημοσίευμα του κινεζικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Xinhua.

Πιο συγκεκριμένα, η εκτόξευση του δορυφόρου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου από τη Φλόριντα των ΗΠΑ. Σκοπός της νέας ερευνητικής αποστολής είναι η μελέτη της υγείας των ωκεανών και της ποιότητας του αέρα, καθώς και οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής στην ανθρωπότητα.

Η αποστολή του δορυφόρου θα εξετάσει τον αντίκτυπο της μικροσκοπικής έως αόρατης ζωής στο νερό και στον αέρα από απόσταση εκατοντάδων μιλίων πάνω από τη Γη. Η ειδική τεχνολογική διαμόρφωση του δορυφόρου θα επιτρέψει στους ερευνητές να μετρήσουν τους ωκεανούς και τις υπόλοιπες υδάτινες επιφάνειες μέσα από ένα φάσμα υπέρυθρου φωτός.

Συνεπώς, οι επιστήμονες που ασχολούνται με τους ωκεανούς θα είναι σε θέση να χρησιμοποιούν αυτά τα δεδομένα για να εκτιμούν την υγεία των ψαριών, να εντοπίζουν επιβλαβή στοιχεία και να αναγνωρίζουν τις αλλαγές που συμβαίνουν στο θαλάσσιο περιβάλλον.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.