Βιοκαύσιμα ψηφίζει η NYK για το 2024

Βιοκαύσιμα ψηφίζει η NYK για το 2024

40
Βιοκαύσιμα ψηφίζει η NYK για το 2024

Η ιαπωνική ναυτιλιακή εταιρεία NYK Line ανακοίνωσε μια νέα σειρά δοκιμών που θα διαρκέσουν καθ’ όλη τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2024, με επίκεντρο την εκτεταμένη χρήση βιοκαυσίμων για την κίνηση του υφιστάμενου στόλου της.

Ήδη από το 2019 η NYK επιβεβαίωσε την αποδοτικότητα και την ασφάλεια της προσωρινής χρήσης βιοκαυσίμων μέσω δοκιμών σε δέκα πλοία του στόλου της. Η τρέχουσα αξιολόγηση των βιοκαυσίμων επικεντρώνεται στην εξέταση της επίδρασής τους στο σύστημα πρόωσης του πλοίου και στην ποιότητά τους κατά την αποθήκευση. Γι’ αυτούς τους λόγους, η NYK προβαίνει σε δοκιμές διάρκειας τριών μηνών, κάνοντας χρήση των βιοκαυσίμων από πλοία διαφορετικού τύπου. Στην περίπτωση που τα αποτελέσματα των δοκιμών είναι ενθαρρυντικά, η ΝΥΚ θα συνεχίσει τις δοκιμές, επιμηκύνοντας το χρονικό διάστημα χρήσης των βιοκαυσίμων.

Δεδομένου ότι τα βιοκαύσιμα δεν εκπέμπουν θείο κατά την καύση τους (SΟx) ενώ παράλληλα θεωρείται ότι έχουν μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα, ο εφοδιασμός τους σε συμβατικούς κινητήρες ντίζελ προσφέρει μια ελκυστική λύση για την εταιρεία.

Η τελική υιοθέτηση των βιοκαυσίμων από τον στόλο της NYK θα συμβάλει στην επίτευξη των περιβαλλοντικών της στόχων. Μόλις από πέρυσι η εταιρεία έχει δεσμευτεί για μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 45% μέχρι το τέλος του 2030.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.