Τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία με το «βλέμμα» σε επενδύσεις στο εξωτερικό

Τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία με το «βλέμμα» σε επενδύσεις στο εξωτερικό

86
Τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία με το «βλέμμα» σε επενδύσεις στο εξωτερικό

Επέκταση στο εξωτερικό είναι το επόμενο βήμα το οποίο θέλουν να πραγματοποιήσουν τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία, εν μέσω υψηλών παραγγελιών τα τελευταία έτη, οι οποίες έχουν μειώσει σημαντικά τα διαθέσιμα slots για ναυπηγήσεις πλοίων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα νοτιοκορεατικών ειδησεογραφικών μέσων, τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία προσβλέπουν σε εξαγορές και συγχωνεύσεις με ναυπηγεία του εξωτερικού. Η HD KSOE, θυγατρική της HD Hyundai, εξερευνά τη δυνατότητα εξαγοράς διεθνών ναυπηγείων, με στόχο τη διασφάλιση της ανταγωνιστικότητάς της μακροχρόνια έναντι των κινεζικών ναυπηγείων.

Επιπλέον, η Hanwha Ocean (πρώην DSME) αποφάσισε, στα μέσα Νοεμβρίου, την ίδρυση εταιρείας στις ΗΠΑ με στόχο την απόκτηση ναυπηγείων στη Βόρεια Αμερική.

Παράλληλα, το backlog των νοτιοκορεατικών ναυπηγείων είναι ιδιαίτερα υψηλό, γεγονός που έχει οδηγήσει στη σημαντική μετατόπιση των εκτιμώμενων ημερομηνιών παράδοσης πλοίων. Ενδεικτικά, σε πρόσφατες παραγγελίες για τη ναυπήγηση LNG carriers, τόσο η HD KSOE όσο και η Samsung Heavy Industries γνωστοποίησαν ότι τα πλοία θα παραδοθούν το 2028.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.