«Icon of the Seas»: Το νέο μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο παγκοσμίως

«Icon of the Seas»: Το νέο μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο παγκοσμίως

424
«Icon of the Seas»: Το νέο μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο παγκοσμίως

Νέο πρωταθλητή ‒τουλάχιστον σε όρους μεγέθους‒ έχει η αγορά κρουαζιέρας, με την εταιρεία Royal Caribbean να παραλαμβάνει το πολυαναμενόμενο «Icon of the Seas», το νέο μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο παγκοσμίως.

To πλοίο, 250.800 τόνων και 20 καταστρωμάτων, πλέον βρίσκεται στα χέρια της εταιρείας. Η αντίστροφη μέτρηση για το πρώτο ταξίδι έχει ξεκινήσει: το πλοίο αναμένεται να εκκινήσει στις 27 Ιανουαρίου του 2024 από το Μαϊάμι της Φλόριντα των ΗΠΑ και να πραγματοποιήσει μια κρουαζιέρα επτά ημέρων στην Καραϊβική.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του CNN, χρειάστηκαν 900 ημέρες για τη ναυπήγηση του «Icon of the Seas», το οποίο διαθέτει μεταφορική ικανότητα 7.600 επιβατών και 2.350 μελών πληρώματος, δηλαδή σχεδόν 10.000 ανθρώπων.

Το νέο κρουαζιερόπλοιο θα αποτελέσει τη ναυαρχίδα του στόλου της Royal Caribbean International, καθώς θα είναι 6% μεγαλύτερο σε σχέση με το μέχρι πρότινος μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου, το «Wonder of the Seas». Σε μήκος, το «Icon of the Seas» είναι δέκα μέτρα πιο μακρύ από το «Wonder of the Seas», ενώ διαθέτει μηχανές διπλού καυσίμου κατανάλωσης LNG.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.