Επιστροφή των ΗΠΑ στο φεγγάρι

    60
    Επιστροφή των ΗΠΑ στο φεγγάρι

    Πενήντα έτη έχουν περάσει από την τελευταία αποστολή του διαστημικού προγράμματος Apollo, με τις ΗΠΑ να ευελπιστούν να πραγματοποιήσουν εκ νέου το επίτευγμα της προσσελήνωσης. Ειδικότερα, στις 25 Ιανουαρίου, η αμερικανική εταιρεία Astrobotic Technology θα εκτοξεύσει τον μη επανδρωμένο πύραυλο «Peregrine».

    Στόχος της αποστολής είναι η «προετοιμασία του εδάφους» για τις επανδρωμένες αποστολές του προγράμματος Artemis της NASA. Μονάχα περίπου οι μισές αποστολές με στόχο την προσσελήνωση έχουν στεφθεί επιτυχείς στο παρελθόν. Πέραν αυτού, η εταιρεία ευελπιστεί να καταφέρει το συγκεκριμένο επίτευγμα διαθέτοντας μόνο ένα μικρό μέρος των συνολικών κεφαλαίων που θα δαπανόνταν κανονικά.

    Η εκτόξευση θα πραγματοποιηθεί στις 24 Δεκεμβρίου από τη Φλόριντα των ΗΠΑ, και μάλιστα ο «Peregrine» θα εισέλθει σε σεληνιακή τροχιά εντός μονάχα μερικών ημερών. Ωστόσο, θα χρειαστεί να αναμένει μέχρι τις 25 Ιανουαρίου προτού αποπειραθεί να προσσεληνωθεί, προκειμένου οι συνθήκες φωτός να είναι κατάλληλες.

    Πηγή: AFP

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.