Ανόδου συνέχεια για τους ναύλους των VLGCs

Ανόδου συνέχεια για τους ναύλους των VLGCs

54
Ανόδου συνέχεια για τους ναύλους των VLGCs

Η θετική πορεία που ακολουθεί η ναυλαγορά των LPG carriers συνεχίζεται, με την καταγραφείσα μεταβλητότητα να διαφαίνεται ατέρμονη. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της ναυλομεσιτικής Fearnleys, οι ναύλοι των VLGCs (84.000 κ.μ.) διαμορφώθηκαν στα $4 εκατ. μηνιαίως την εβδομάδα με πέρας την 8η Νοεμβρίου.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη συνιστά άνοδο της τάξεως των $500.000 μηνιαίως σε εβδομαδιαία βάση, αντανακλώντας την ισχυρή μεταβλητότητα που διέπει την αγορά των LPG carriers. Όσον αφορά τα μικρότερα μεγέθη, οι ναύλοι των LGCs (60.000 κ.μ.) παρέμειναν σταθεροί στα $2 εκατ. μηνιαίως, ενώ εκείνοι των MGCs (38.000 κ.μ.) σημείωσαν άνοδο $50.000 μηνιαίως και διαμορφώθηκαν στα $1,45 εκατ. μηνιαίως.

Παράλληλα, όσον αφορά τα LNG carriers, η σταδιακή περιορισμένη άνοδος που καταγράφουν οι ναύλοι στη spot αγορά συνεχίστηκε, ενώ στο επίκεντρο βρίσκεται η αγορά δυτικά του Σουέζ. Πλέον, η ναύλωση στη spot αγορά ενός LNG carrier μεταφορικής ικανότητας περίπου 160.000 κ.μ. δυτικά του Σουέζ ανέρχεται σε $165.000/ημέρα. Ακόμη, οι spot ναύλοι ανατολικά του Σουέζ για ένα πλοίο ίδιων προδιαγραφών διαμορφώνονται στα $150.000/ημέρα.

Τέλος, μικρή πτώση σημείωσαν οι ναύλοι για ένα TFDE LNGC μεταφορικής ικανότητας περίπου 160.000 κ.μ. σε συμβόλαιο χρονοναύλωσης ενός έτους, καθότι διαμορφώθηκαν στα $80.000 ανά ημέρα βάσει της Fearnleys.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.