Συνέδριο των «ESG Shipping Awards 2023»: Στο επίκεντρο καίριες προκλήσεις για τη...

Συνέδριο των «ESG Shipping Awards 2023»: Στο επίκεντρο καίριες προκλήσεις για τη ναυτιλιακή βιομηχανία

219
Συνέδριο των «ESG Shipping Awards 2023»: Στο επίκεντρο καίριες προκλήσεις για τη ναυτιλιακή βιομηχανία

Την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε το συνέδριο «ESG Shipping Awards 2023 – The Conference», στο οποίο περισσότεροι από 40 εμπειρογνώμονες της ελληνικής ναυτιλιακής βιομηχανίας μοιράστηκαν τις απόψεις τους και υπογράμμισαν τους λόγους που οδηγήσαν στη βράβευσή τους τον περασμένο Μάιο.

Το συνέδριο εκκίνησε με εναρκτήρια τοποθέτηση του κ. Κουτουλάκη, Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Manolis Koutoulakis, Secretary General of Ministry of Maritime Affairs and Insular Policy

«Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, μαζί με το Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος, υποστηρίζουν τα Βραβεία ESG για τη Ναυτιλία προκειμένου να ενθαρρύνουν και να προωθήσουν την προσπάθεια της ναυτιλιακής βιομηχανίας να ενσωματώσει τη βιωσιμότητα ως σημαντικό και θεμελιώδες μέρος της στρατηγικής της».

Dr. George Pateras, President of Hellenic Chamber of Shipping

Ο Δρ. Γιώργος Πατέρας, Πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΝΕΕ), υπογράμμισε τη σημασία των αναφορών ESG και ανακοίνωσε τον οδηγό του ΝΕΕ για τις αναφορές ESG.

Η κ. Ιουλία Τσέτη, Πρόεδρος του UN Global Compact Network Greece, τόνισε «Έχουμε αναπτύξει μια σειρά από πρωτοβουλίες που βοηθούν τις ναυτιλιακές εταιρείες να προχωρήσουν προς τους στόχους τους για τη βιωσιμότητα παρέχοντας ενημέρωση, εκπαίδευση, ανοιχτούς διαλόγους και δράσεις».

Julia Tsetis, President of UN Global Compact Network Greece

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, ένα μεγάλο εύρος διαφορετικών θεμάτων αναλύθηκαν, μεταξύ άλλων η απανθρακοποίηση, η κυκλική οικονομία, η κουλτούρα υγείας και ασφάλειας και η ενσωμάτωση του ESG στην εταιρική διακυβέρνηση.

«Το συνέδριο αυτό είναι μια ακόμα παγκόσμια δήλωση για την Ελληνική ναυτιλία και το οικοσύστημά της, αποδεικνύοντας ότι μπορεί να καινοτομεί, να προσαρμοστεί και να ηγηθεί, ειδικά όσον αφορά τους ανθρώπους, το περιβάλλον και την κοινωνία», όπως τόνισε ο κ. Κουτουλάκης.

Κατά το πέρας της εκδήλωσης, οι διοργανώτριες κ. Έλενα Αθουσάκη και κ. Κατερίνα Σταθοπούλου γνωστοποίησαν ότι τα ESG Shipping Awards 2024 INTERNATIONAL θα λάβουν χώρα στις 20 Μαΐου 2024.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.