AHEPA: Εγκαίνια για την επιχειρηματική λέσχη «St Nicholas Business club» στον Πειραιά

AHEPA: Εγκαίνια για την επιχειρηματική λέσχη «St Nicholas Business club» στον Πειραιά

418
AHEPA: Εγκαίνια για την επιχειρηματική λέσχη «St Nicholas Business club» στον Πειραιά

Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου στον Πειραιά έλαβαν χώρα τα επίσημα εγκαίνια της επιχειρηματικής λέσχης «St Nicholas Business club». Η συγκεκριμένη λέσχη δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην επιχειρηματικότητα, τη φιλανθρωπία, τη ναυτιλία αλλά και τη συνύπαρξη και συνεργασία μεταξύ αυτών των τριών σημαντικών διαστάσεων της ελληνικής κοινωνίας.

2

Παρακάτω ακολουθεί ο λόγο του προέδρου και ιδρυτή της λέσχης κ. Δημήτρη Ματθαίου:

«Αξιότιμε Α’ Αντιπρόεδρε της Βουλής κύριε Γιάννη Πλακιωτάκη,

Αξιότιμε γερουσιαστά κύριε Λού Ραπτάκη

Αξιότιμε  Δήμαρχε Πειραιά κύριε Γιάννη Μώραλη

Αξιότιμε Κυβερνήτη Ελλάδος της Ahepa κύριε Χρήστο Καραπιπέρη

Αξιότιμε Ύπατε κυβερνήτη Ευρώπης Ahepa , κύριε Βασίλη Πετκίδη

Αξιότιμες κυρίες και κύριοι, Αγαπητοί συνάδελφοι, φίλοι, και εκπρόσωποι της επιχειρηματικής , ναυτιλιακής, ακαδημαϊκής και ιατρικής κοινότητας.

Είναι μεγάλη τιμή και χαρά να βρίσκομαι εδώ απόψε, σε αυτήν την σημαντική στιγμή για τα εγκαίνια της λέσχης μας St Nicholas Business club στην όμορφη πόλη του Πειραιά , πλαισιωμένος από εξαιρετικούς ανθρώπους που έχουν επιδείξει αφοσίωση στην επιχειρηματικότητα, την  Ελληνική κληρονομιά, τη ναυτιλία και τη φιλανθρωπία.

Είμαι o Δημήτρης Ματθαίου, ο πρόεδρος και ιδρυτής αυτής της λέσχης, και θα ήθελα να σας καλωσορίσω  σε αυτόν τον εξαιρετικό χώρο.

Στέκομαι εδώ σήμερα, όχι μόνο ως πρόεδρος αυτής της λέσχης, αλλά κυρίως ως ένα μέλος μιας μεγάλης οικογένειας. Της οικογένειας της AHEPA, που έχει δεσμευτεί να προάγει την εκπαίδευση, την πρόοδο, τη φιλανθρωπία και την κληρονομιά της ελληνικής παράδοσης σε όλο τον κόσμο.

Ας ξεκινήσουμε με το τι ακριβώς αντιπροσωπεύει αυτή η λέσχη. Δεν είμαι εδώ μόνο για να σας μιλήσω για την επιχειρηματικότητα, τη φιλανθρωπία, ή τη ναυτιλία, αλλά για κάτι πολύ πιο βαθύ: τη συνύπαρξη και τη συνεργασία ανάμεσα σε αυτές τις τρεις σημαντικές διαστάσεις της κοινωνίας μας.

Η επιχειρηματικότητα αντιπροσωπεύει τη δύναμη και την καινοτομία. Είναι η ικανότητά μας να βλέπουμε πέρα από τα προβλήματα και να βρίσκουμε λύσεις που κανείς δεν είχε φανταστεί και να επιδιώκουμε την ανάδειξη του ελληνικού δυναμικού σε παγκόσμια κλίμακα.

Η φιλανθρωπία είναι η ανθρώπινη πλευρά της εξίσωσης. Είναι η αναγνώριση ότι, ανεξάρτητα από την επιτυχία μας, έχουμε μια ευθύνη προς την κοινότητα και τον πλανήτη προσπαθώντας να δημιουργήσουμε μια κοινότητα που στηρίζει τον πολιτισμό, την εκπαίδευση, την ανάπτυξη και την αλληλεγγύη στον άνθρωπο.

Και φυσικά, στη ναυτιλία, έναν τομέα που έχει διαμορφώσει την ιστορία και την ταυτότητά μας όπου βλέπουμε την ευκαιρία για ανάπτυξη και προσφορά που δεν είναι απλώς ένα μέσο μεταφοράς αλλά και ένα τρόπο για να συνδέσουμε κόσμους, κουλτούρες, και ιδέες.

Η ένωση αυτών των τριών πυλώνων συμβολίζει την ολοκληρωμένη ιδέα πίσω από την λέσχη μας. Μέσα από τη συνεργασία και την αλληλεγγύη, έχουμε τη δύναμη να προκαλέσουμε θετικές αλλαγές, να ενθαρρύνουμε την καινοτομία και να δημιουργήσουμε μια καλύτερη κοινωνία για όλους μας. Θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν χώρο όπου οι ιδέες γίνονται πράξη, όπου η ανθρωπιά και η ευαισθησία συναντούν τον επαγγελματισμό.

Σε αυτό το ταξίδι, θέλουμε να σας έχουμε στο πλευρό μας. Γιατί αυτή η λέσχη δεν είναι μόνο ένας φυσικός χώρος, αλλά ένας χώρος συνάντησης ιδεών, συνεργασίας και αλληλοβοήθειας.

Μπορεί η επαγγελματική καταξίωση να περιλαμβάνει αντικειμενικά μετρήσιμα μεγέθη και ποσοτικές παραμέτρους, υπάρχει, όμως, στα έργα μας μια διάσταση ποιοτική, βαθύτερη και πιο αληθινή, που δεν περιλαμβάνεται σε στατιστικές και αριθμητικές μετρήσεις.

Η μοίρα του κάθε ανθρώπου είναι μοναδική και ξεχωριστή. Τα άπιαστα όνειρα ας είναι το μεθυστικό μας κίνητρο, η μεθοδικότητα και οι αξίες ο σηματωρός μας, και η προσφορά η πηγή της χαράς μας. Η κοινωνική συμπόρευση και η βελτίωση της κοινωνίας γίνεται μέσα από το παράδειγμα του καθενός μας, από το λιθαράκι της κάθε αλληλέγγυας πράξης μας.

Είναι σπουδαίο να πορευόμαστε τόσο επαγγελματικά όσο και προσωπικά με αξιοπρέπεια, εντιμότητα και προσφορά. Να κάνουμε μια διαδρομή σημαντική, που το αποτύπωμά της θα αφήνει ανάγλυφα τα ίχνη του Ανθρώπου με διαχρονικές αξίες και αρχές πάνω στη γη και στην ιστορία της ανθρωπότητας. Και είναι ακόμα πιο σπουδαίο να είμαστε γενναιόδωροι! Γιατί το αληθινό φωτοστέφανο στις πράξεις μας το θέτει μόνο η καρδιά των άλλων.

Καθώς βρίσκομαι εδώ σήμερα, θυμάμαι τα λόγια του Νέλσον Μαντέλα, ο οποίος είπε: «Αυτό που μετράει στη ζωή δεν είναι το γεγονός ότι έχουμε ζήσει. Είναι η διαφορά που έχουμε κάνει στις ζωές των άλλων που καθορίζει τη σημασία της ζωής που κάνουμε».

Σας ευχαριστώ όλους για την υποστήριξη και την εμπιστοσύνη σας. Ας κάνουμε αυτή τη λέσχη ένα φάρο για τη επιχειρηματικότητα τη ναυτιλία , τη φιλανθρωπία, και την ελληνική κληρονομιά. Ας φέρει αυτή η λέσχη την αλλαγή, την ελπίδα, και την αριστεία που όλοι επιθυμούμε.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ευεργέτες τους χορηγούς και τα ιδρυτικά μέλη αυτής της λέσχης χωρίς την βοήθεια των οποίων δεν θα ήταν δυνατή η ολοκλήρωση αυτού του έργου».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.