Στρατηγικές κινήσεις της Αιγύπτου για τη ναυπηγοεπισκευή στο Σουέζ

Στρατηγικές κινήσεις της Αιγύπτου για τη ναυπηγοεπισκευή στο Σουέζ

67
Στρατηγικές κινήσεις της Αιγύπτου για τη ναυπηγοεπισκευή στο Σουέζ

Τις δυνατότητές της όσον αφορά τη ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία ενισχύει η Αίγυπτος, προσπαθώντας να αυξήσει το μερίδιο αγοράς που κατέχει στη βιομηχανία και να εκμεταλλευτεί πλήρως τον υψηλό αριθμό πλοίων που διέρχονται από τη Διώρυγα του Σουέζ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αρχή της Διώρυγας του Σουέζ, η πλωτή αποβάθρα «Fakhr Al-Qanah», χωρητικότητας 35.000 τόνων, θα είναι σύντομα έτοιμη ώστε να παρέχει υπηρεσίες επισκευής και συντήρησης πλοίων.

Πρόκειται μονάχα για την τελευταία καινοτομία με στόχο την ενίσχυση των δυνατοτήτων της διώρυγας. Άλλωστε, η Διώρυγα του Σουέζ συνιστά την κυριότερη ναυτιλιακή αρτηρία στον πλανήτη, ενώ η δυνατότητα παροχής υπηρεσιών ναυπηγοεπισκευής θα μπορούσε να αποτελέσει ένα επιπλέον κίνητρο για τη διέλευση ενός πλοίου από αυτήν.

Η πλωτή αποβάθρα θα εκκινήσει να παρέχει υπηρεσίες αφότου φτάσει στο Πορτ Σάιντ. Πέραν αυτού, πρόκειται για την τέταρτη πλωτή αποβάθρα που υπάρχει στον λιμένα, με τις υπόλοιπες να διαθέτουν χωρητικότητα από 5.000 έως 25.000 τόνους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διέλευση της «Fakhr Al-Qanah» από τη Διώρυγα του Σουέζ, με ρυμουλκό, θεωρείται ειδική επιχείρηση, καθώς χρειάστηκαν περίπου 24 ώρες για να πραγματοποιηθεί, ενώ απαιτήθηκαν εξειδικευμένες ενέργειες ώστε να εξασφαλιστεί η άμεση διέλευση χωρίς να διαταραχθεί η ναυσιπλοΐα στη διώρυγα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.