Οι ΗΠΑ, στυλοβάτης της ζήτησης για product tankers

Οι ΗΠΑ, στυλοβάτης της ζήτησης για product tankers

78
Οι ΗΠΑ, στυλοβάτης της ζήτησης για product tankers

Άνοδο σημειώνει η ζήτηση για product tankers με προορισμό τις ΗΠΑ, ενόψει καλοκαιριού, οπότε και παραδοσιακά καταγράφεται αύξηση της ταξιδιωτικής κίνησης.

Ειδικότερα, πρόσφατη έκθεση της ναυλομεσιτικής Intermodal σημειώνει ότι, κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών, η ταξιδιωτική κίνηση στις ΗΠΑ, και δη εκείνη μέσω αεροσκαφών ή αυτοκινήτων, αυξάνεται, γεγονός που οδηγεί σε άνοδο της ζήτησης για πετρέλαιο και πετρελαιοειδή, όπως βενζίνη και jet fuel.

Στο πλαίσιο αυτό, αξίζει να σημειωθεί ότι τα αμερικανικά αποθέματα τόσο αργού πετρελαίου όσο και βενζίνης βρίσκονται σε πτωτική πορεία. Σύμφωνα με την Intermodal, το γεγονός αυτό ενδέχεται να οδηγήσει σε άνοδο των εισαγωγών προϊόντων πετρελαίου στη χώρα από αφετηρίες όπως η Ευρώπη ή η Ασία.

Επιπλέον, δεν αποκλείεται και μεγαλύτερα μεγέθη product tankers, και δη LR2s, να κάνουν την εμφάνισή τους στους αμερικανικούς τερματικούς. Σε κάθε περίπτωση, τα αποθέματα των ΗΠΑ χρειάζεται να αντικατασταθούν, γεγονός που καταδεικνύει ότι η δραστηριότητα δεξαμενόπλοιων στην ευρύτερη περιοχή θα παραμείνει έντονη.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.