Τριγμοί στις σχέσεις ΕΕ-Κίνας και στο βάθος η Ρωσία

Τριγμοί στις σχέσεις ΕΕ-Κίνας και στο βάθος η Ρωσία

129
Τριγμοί στις σχέσεις ΕΕ-Κίνας και στο βάθος η Ρωσία

Το Πεκίνο αντιτίθεται σε οποιαδήποτε μέτρα χρησιμοποιούν τις σχέσεις Κίνας-Ρωσίας ως πρόσχημα για να ζημιωθεί η εμπορική συνεργασία, ανακοίνωσε σήμερα το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.

Αντιδρώντας στις προτεινόμενες κυρώσεις της ΕΕ σε κινεζικές εταιρείες λόγω των κατηγοριών ότι βοηθούν την πολεμική μηχανή της Ρωσίας, ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Ουάνγκ Ουενμπίν σημείωσε ότι αν οι κυρώσεις αυτές τεθούν σε ισχύ, η Κίνα θα αναλάβει σθεναρή δράση για να διαφυλάξει τα συμφέροντά της.

Επίσκεψη Κινέζου ΥΠΕΞ σε Γερμανία, Γαλλία και Νορβηγία

Παράλληλα το κινεζικό υπουργείο ανακοίνωσε ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας Τσιν Γκανγκ αρχίζει σήμερα επίσκεψη που θα διαρκέσει ως τις 12 Μαΐου στην Ευρώπη, κατά την οποία θα μεταβεί διαδοχικά στη Γερμανία, τη Γαλλία και τη Νορβηγία.

Η επίσκεψη αυτή ως την Παρασκευή γίνεται την ώρα που η Κίνα επιδιώκει προσέγγιση με την Ευρώπη σε ένα πλαίσιο εντάσεων με τις ΗΠΑ και σκοπεύει να διαδραματίσει ρόλο μεσολαβητή στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.