Η MOL παραλαμβάνει ένα δεύτερο επιβατηγό πλοίο κατανάλωσης LNG

Η MOL παραλαμβάνει ένα δεύτερο επιβατηγό πλοίο κατανάλωσης LNG

66
Η MOL παραλαμβάνει ένα δεύτερο επιβατηγό πλοίο κατανάλωσης LNG

Η ιαπωνική Mitsui O.S.K. Lines, Ltd. (MOL) ανακοίνωσε την παραλαβή του «Sunflower Murasaki», του δεύτερου επιβατηγού πλοίου κατανάλωσης LNG της Ιαπωνίας, το οποίο ανήκει στον όμιλο MOL και θα επιχειρεί υπό τη διαχείριση της εταιρείας Ferry Sunflower Co., Ltd. του ομίλου.

Το καινοτόμο πλοίο υιοθετεί τις πιο πρόσφατες φιλικές προς το περιβάλλον προδιαγραφές, συμπεριλαμβανομένου ενός κινητήρα διπλού καυσίμου υψηλής απόδοσης, ο οποίος μπορεί να καταναλώνει ως καύσιμο είτε LNG είτε μαζούτ. Η χρήση του καυσίμου LNG αναμένεται να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα του πλοίου κατά περίπου 25% και τις εκπομπές οξειδίων του θείου σχεδόν κατά 100%.

Ο όμιλος MOL έχει θέσει ως στόχο την επίτευξη μηδενικών καθαρών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου έως το 2050 και προωθεί παράλληλα την ευρύτερη υιοθέτηση του LNG ως ναυτιλιακού καυσίμου μέσω της προσθήκης πλοίων κατανάλωσης LNG στον στόλο του, συνεισφέροντας έτσι στη διαμόρφωση μιας κοινωνίας απαλλαγμένης από τις ανθρακικές εκπομπές.

Όσον αφορά τον κλάδο των επιβατηγών πλοίων, η MOL αποφάσισε να ενώσει τις δύο θυγατρικές της εταιρείες MOL Ferry Co., Ltd. και Ferry Sunflower, με τη νέα εταιρεία του ομίλου να ξεκινά τη λειτουργία της τον Οκτώβριο του 2023, έχοντας ως πλάνο τη διαχείριση συνολικά τεσσάρων πλοίων κατανάλωσης LNG έως το 2025.

Φωτό: Mitsui O.S.K. Lines, Ltd. (MOL)

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.