Loading: News Submenu
Loading: NX Submenu
Loading: Shop Submenu
Header Scripts Init
Εισαγωγικό κείμενο

Παραγγελία-ρεκόρ για 12 φιλικά προς το περιβάλλον Kamsarmaxes

Παραγγελία-ρεκόρ για 12 φιλικά προς το περιβάλλον Kamsarmaxes

Εισαγωγικό κείμενο

Η ναυτιλιακή εταιρεία Shandong Shipping, η τρίτη μεγαλύτερη πλοιοκτήτρια εταιρεία στην Κίνα, πραγματοποίησε μια σημαντική επένδυση, προχωρώντας στην παραγγελία δώδεκα φορτηγών πλοίων κατηγορίας Kamsarmax, τα οποία θα κατασκευάσει η Jiangsu New Hantong Ship Heavy Industry.

Η συγκεκριμένη συμφωνία αποτελεί τη μεγαλύτερη παραγγελία νεότευκτων πλοίων που έχει βάλει η Shandong Shipping έως σήμερα, με την εταιρεία να αναφέρει πως έχει συνάψει παράλληλα συμφωνία με τη Shandong Huachen Financial Leasing για τη χρηματοδότηση του εν λόγω ναυπηγικού προγράμματος.

Τα χωρητικότητας 82.000 dwt πλοία θα είναι εξοπλισμένα με συστήματα δέσμευσης και αποθήκευσης άνθρακα, τα οποία έχει αναπτύξει η κρατική China State Shipbuilding Corporation, σηματοδοτώντας μια σημαντική προσπάθεια της κινεζικής ναυπηγικής βιομηχανίας να συνεισφέρει στη μείωση των ανθρακικών εκπομπών του ναυτιλιακού κλάδου.

Το εν λόγω πιλοτικό έργο, το οποίο η Shandong Shipping υλοποιεί σε συνεργασία με το 711th Research Institute of China State Shipbuilding Corporation, αναμένεται να ανοίξει τον δρόμο για την προώθηση της τεχνολογίας δέσμευσης άνθρακα, συμβάλλοντας παράλληλα στη θέσπιση των σχετικών προτύπων σε ό,τι αφορά τη χρήση αυτής στον ναυτιλιακό κλάδο.

Τα πλοία θα είναι εξοπλισμένα με κινητήρες MAN-B&W 6G50ME-C9.6, οι οποίοι θα εξασφαλίζουν τη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις του προτύπου IMO Tier III, που αφορά τις εκπομπές οξειδίων του αζώτου, καθώς και με τα πρότυπα ενεργειακής απόδοσης που ορίζονται από τον δείκτη EEDI, ενώ η παράδοσή τους είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει από τα τέλη του 2024.

Φωτό: Shandong Shipping

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024