Loading: News Submenu
Loading: NX Submenu
Loading: Shop Submenu
Header Scripts Init
Εισαγωγικό κείμενο

«Άνοιγμα» $6 δισ. στην Ανγκόλα από την TotalEnergies

«Άνοιγμα» $6 δισ. στην Ανγκόλα από την TotalEnergies

Εισαγωγικό κείμενο

Με την ανάπτυξη του project πετρελαίου Kaminho προχωρά ο γαλλικός κολοσσός TotalEnergies, μια φιλόδοξη κίνηση που εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική της εταιρείας αναφορικά με τις προοπτικές ανάπτυξης στην αφρικανική ήπειρο και προσβλέπει σε συνολικές επενδύσεις ύψους $6 δισ.

Ειδικότερα, βάσει του Reuters, στο project περιλαμβάνεται η ανάπτυξη δύο πετρελαιοπηγών στο Block 20/11, οι οποίες ονομάζονται Cameia και Golfino. Στο project συμμετέχουν και άλλες εταιρείες πέραν της TotalEnergies, όπως η κρατική υπηρεσία υδρογονανθράκων της Ανγκόλας, ANPG, και η ιταλική εταιρεία Saipem. Μάλιστα, η τελευταία θα μετατρέψει ένα VLCC σε FPSO προκειμένου να αξιοποιηθεί ως πλωτός τερματικός στον οποίο θα αποθηκεύονται και από τον οποίο θα εκφορτώνονται ποσότητες αργού πετρελαίου. Η σύνδεση με το μετασκευασμένο VLCC και τις πετρελαιοπηγές θα πραγματοποιηθεί με υποθαλάσσια καλώδια.
Η παράγωγη στις πετρελαιοπηγές αναμένεται να εκκινήσει το 2028, με μέγιστη παραγωγική ικανότητα τα 70.000 βαρέλια/ημέρα.
Σημειώνεται ότι η Ανγκόλα έχει παραγωγική ικανότητα πετρελαίου ύψους 1,1 εκατ. βαρελιών/ημέρα, γεγονός που της έχει επιτρέψει να καταστεί δεύτερος μεγαλύτερος εξαγωγέας στην Αφρική.

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024