«Ασανσέρ» ο BDI

«Ασανσέρ» ο BDI

212
«Ασανσέρ» ο BDI

Η μεταβλητότητα στη spot αγορά των bulk carriers συνεχίζεται, με τον κύριο δείκτη της ναυλαγοράς χύδην ξηρού φορτίου BDI να καταγράφει πτώση στη σκιά της μείωσης των ναύλων στα επιμέρους μεγέθη bulk carriers.

Ειδικότερα, ο BDI διαμορφώθηκε στις 1.456 μονάδες την Δευτέρα 27 Μαρτίου, αφότου κατέγραψε πτώση 33 μονάδων (2,2%). Εντός του Μαρτίου, ο δείκτης έχει σημειώσει σημαντική μεταβλητότητα, ξεκινώντας με μια επιμένουσα ανοδική πορεία από τις αρχές του μήνα μέχρι και τα μέσα του και ακολουθώντας περιόδους πτώσης και ανόδου από τις 15 Μαρτίου μέχρι και χθες 27 Μαρτίου.

Ο επιμέρους δείκτης των Capesizes (BACI) κατέγραψε πτώση 87 μονάδων (4,6%) και διαμορφώθηκε στις 1.795 μονάδες. Ο μέσος όρος των ημερήσιων κερδών των Capesizes κατέγραψε πτώση $723 και διαμορφώθηκε στα $14.888. Συνεπώς, παρά την πτωτική πορεία, οι ναύλοι παραμένουν σε υψηλότερα επίπεδα έναντι εκείνων που αποτέλεσαν την νόρμα τους τελευταίους μήνες. Υπενθυμίζεται ότι στην αρχή του Μαρτίου ο BACI είχε ανέλθει σε 729 μονάδες.

Παράλληλα, ο επιμέρους δείκτης των Panamaxes σημείωσε οριακή πτώση επτά μονάδων (0,5%) και διαμορφώθηκε στις 1.565 μονάδες, δηλαδή στα χαμηλότερα επίπεδά του από τις αρχές Μαρτίου. Εκτός αυτού, ο επιμέρους δείκτης των Supramaxes κατέγραψε πτώση έξι μονάδων και διαμορφώθηκε στις 1.326 μονάδες.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.