Ξανά δημοφιλές το Bitcoin;

Ξανά δημοφιλές το Bitcoin;

102
Ξανά δημοφιλές το Bitcoin;

Η ανησυχία που επικρατεί διεθνώς για την ανθεκτικότητα του τραπεζικού συστήματος εν μέσω πληθωριστικών πιέσεων και συνεχούς ανόδου των επιτοκίων έχει επιπτώσεις και στην αγορά κρυπτονομισμάτων. Πιο συγκεκριμένα, πρόσφατα το Bitcoin κατέγραψε υψηλό εννέα μηνών, καθώς διαμορφώθηκε σε επίπεδα υψηλότερα των $27.000.

Επιπλέον, η ανοδική του πορεία συνεχίστηκε και το μεσημέρι της Τετάρτης 22 Μαρτίου τελούσε υπό διαπραγμάτευση στα $28.302,2, δηλαδή στα υψηλότερα επίπεδά του από τις 11 Ιουνίου 2022. Ωστόσο, σε ετήσια βάση, το Bitcoin βρίσκεται σε κατά 33,2% χαμηλότερα επίπεδα.

Απ’ ό,τι φαίνεται, όπως αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times, όποτε οι επενδυτές είναι προβληματισμένοι με τις εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα, στρέφονται στα κρυπτονομίσματα και όποτε εντείνονται οι ανησυχίες τους αναφορικά με τα κρυπτονομίσματα στρέφονται εκ νέου στις τραπεζικές καταθέσεις.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.