Το νέο ρεκόρ ημερήσιας διέλευσης πλοίων από τη Διώρυγα του Σουέζ

Το νέο ρεκόρ ημερήσιας διέλευσης πλοίων από τη Διώρυγα του Σουέζ

161
Το νέο ρεκόρ ημερήσιας διέλευσης πλοίων από τη Διώρυγα του Σουέζ

Νέο ρεκόρ ημερήσιας διέλευσης πλοίων κατέγραψε η Διώρυγα του Σουέζ τη Δευτέρα 13 Μαρτίου.

Συνολικά 107 πλοία (25 containerships, 28 bulk carriers, 33 tankers, 6 car carriers και δεκαπέντε άλλου τύπου) διήλθαν από τη Διώρυγα του Σουέζ και από τις δύο εισόδους, βόρεια και νότια. Στα highlights των διελεύσεων συγκαταλέγεται αυτή του «Ever Gifted», το οποίο, με μεταφορική ικανότητα 20.124 TEUs, κατευθύνθηκε από την Ελλάδα στη Σιγκαπούρη. Στον αντίποδα, το «Cosco Shipping Universe», μεταφορικής ικανότητας 21.237 TEUs, κατευθύνθηκε προς τη βόρεια πλευρά και συγκεκριμένα από τη Σιγκαπούρη προς την Ελλάδα.

Κατά τον επικεφαλής της Αρχής της Διώρυγας του Σουέζ, ναύαρχο Ossama Rabiee, το εν λόγω ρεκόρ δεν θα είχε επιτευχθεί χωρίς τις διαρκείς προσπάθειες για την ανάπτυξη του New Suez Canal project. Σύμφωνα με τον ίδιο, το project προετοιμάζει τη διώρυγα για να μπορεί να υποδεχτεί στο μέλλον τα γιγαντιαία containerships που προστίθενται και θα προστεθούν στον παγκόσμιο στόλο. Ενδεικτικά, πρόσφατα, η OOCL παρέλαβε το «OOCL Spain» με μεταφορική ικανότητα 24.118 TEUs, ενώ η MSC το «MSC Tessa» με μεταφορική ικανότητα 24.116 TEUs.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.