Goldman Sachs: Το iron ore ολοταχώς προς τα $150

Goldman Sachs: Το iron ore ολοταχώς προς τα $150

61
Goldman Sachs: Το iron ore ολοταχώς προς τα $150

Οι traders θα πρέπει να προετοιμαστούν για άνοδο περίπου 20% στην τιμή του σιδηρομεταλλεύματος το β’ τρίμηνο του 2023, σημειώνει η Goldman Sachs, καθώς στην αγορά παρατηρείται σημαντικό έλλειμμα, οδηγώντας τις τιμές προς τα επάνω.

Η εποχική ενίσχυση της παραγωγής χάλυβα από την Κίνα τον Μάρτιο-Απρίλιο αναμένεται να συμπέσει με μια βραχυπρόθεσμη πίεση στην προσφορά, με αποτέλεσμα ένα έλλειμμα 35 εκατ. τόνων iron ore να αναμένεται να καταγραφεί το β’ τρίμηνο. Μάλιστα η Goldman Sachs εκτιμά ότι η τιμή του σιδηρομεταλλεύματος θα διαμορφωθεί στα $150/τόνο.

Ενώ οι τιμές έχουν καταγράψει ράλι 60% από τον Οκτώβριο, όταν αυτές κυμαίνονταν στα $125/τόνο, η Goldman Sachs διατηρεί την εκτίμησή της για $150/τόνο το β’ τρίμηνο και $135/τόνο το α’ εξάμηνο.

Πάντως, η Goldman Sachs θεωρεί ότι το εν λόγω ράλι δεν θα διατηρηθεί για αρκετό διάστημα, όπως συνέβη για παράδειγμα το 2021, όταν η τιμή άγγιξε τα $200/τόνο, και αυτό διότι η περιορισμένη προσφορά ενόψει είναι απόρροια εποχικών παραγόντων. Την ίδια ώρα, η κορυφαία επενδυτική τράπεζα σημειώνει ότι η μεγαλύτερη πρόκληση για την αγορά παραμένει ο κλάδος των ακινήτων στην Κίνα και κατά πόσο τελικά θα ανακάμψει μετά και το άνοιγμά της.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.