Loading: News Submenu
Loading: NX Submenu
Loading: Shop Submenu
Header Scripts Init
Εισαγωγικό κείμενο

Το τέλος της Κίνας ως βιομηχανικού κέντρου παγκόσμιας κλίμακας;

Το τέλος της Κίνας ως βιομηχανικού κέντρου παγκόσμιας κλίμακας;

Εισαγωγικό κείμενο

Διστακτικότητα φαίνεται να εκφράζουν οι εταιρείες όσον αφορά τις προοπτικές της Κίνας να παραμείνει κορυφαίος προορισμός εγκατάστασης των κατασκευαστικών εταιρειών. Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, το οποίο επικαλείται ιαπωνικής προέλευσης κύκλους της αγοράς, τα βήματα που έχει κάνει η Ουάσιγκτον προς τον περιορισμό εξαγωγών μικροκυκλωμάτων στην Κίνα μειώνουν την ελκυστικότητά της ως επενδυτικού προορισμού με επίκεντρο τη βιομηχανία.

Ειδικότερα, η ιαπωνική Kyocera, ένας εκ των μεγαλύτερων κατασκευαστών εξαρτημάτων μικροκυκλωμάτων ‒αλλά και προϊόντων που είναι εξοπλισμένα με τσιπ‒ παγκοσμίως, θα επιλέξει να λειτουργήσει εργοστάσιο επί ιαπωνικών εδαφών, μετά από σχεδόν είκοσι έτη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη εταιρεία πραγματοποιεί «exit» από την Κίνα. Το 2019 μετέφερε την παραγωγή εκτυπωτών της από την Κίνα στο Βιετνάμ, αλλά και την παραγωγή των καμερών οχημάτων από την Κίνα στην Ταϊλάνδη. Και στις δύο περιπτώσεις επρόκειτο για τελικά προϊόντα, τα οποία θα είχαν ως προορισμό τις ΗΠΑ.

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024