Νέες επενδύσεις στην τεχνολογία γαλακτωμάτων καυσίμου-νερού

Νέες επενδύσεις στην τεχνολογία γαλακτωμάτων καυσίμου-νερού

146
Νέες επενδύσεις στην τεχνολογία γαλακτωμάτων καυσίμου-νερού

Η ναυτιλιακή εταιρεία Scorpio Tankers Inc. (STI) πραγματοποιεί αυτή την περίοδο δοκιμές ενός συστήματος παραγωγής γαλακτωμάτων καυσίμου-νερού πάνω στο πλοίο «STI Acton», στο πλαίσιο των προσπαθειών μείωσης της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών του στόλου της.

Η εν λόγω πρωτοβουλία ακολουθεί την επιτυχημένη δοκιμή της τεχνολογίας παραγωγής γαλακτώματος πετρελαίου-νερού της FOWE Eco Solutions (FOWE), η οποία έλαβε χώρα το περασμένο έτος.

Η νέα δοκιμή της τεχνολογίας της FOWE πάνω στο δεξαμενόπλοιο «STI Acton» ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβριο και θα διαρκέσει τουλάχιστον έξι μήνες, περιλαμβάνοντας την παραγωγή γαλακτώματος καυσίμου-νερού πάνω στο πλοίο και την καύση του στον δίχρονο κινητήρα ΜΑΝ, στους τετράχρονους ηλεκτροκινητήρες και στους ατμολέβητες του πλοίου. Τα καύσιμα που θα χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή του γαλακτώματος είναι ULSFO και VLSFO, ενώ η αναλογία του νερού που θα χρησιμοποιηθεί ανέρχεται στο 10-12%.

Τα πρώτα αποτελέσματα της τρέχουσας δοκιμής δείχνουν μείωση της κατανάλωσης καυσίμου του πλοίου κατά 10% σε σύγκριση με τη χρήση καυσίμου πετρελαίου, ενώ, σύμφωνα με την FOWE, και οι μετρήσεις των καυσαερίων του πλοίου δείχνουν σημαντική μείωση των παραγόμενων οξειδίων του αζώτου και των βλαβερών σωματιδίων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.