Οι στρατηγικές κινήσεις της AD Ports στο Καζακστάν

Οι στρατηγικές κινήσεις της AD Ports στο Καζακστάν

24
Οι στρατηγικές κινήσεις της AD Ports στο Καζακστάν

Παρουσία του προέδρου των ΗΑΕ, της Α.Υ. Σεΐχη Mohamed bin Zayed Al Nahyan, και του προέδρου του Καζακστάν, Kassym-Jomart Tokayev, η AD Ports Group υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με την Kazakh National Oil Company (KazMunayGas) και μνημόνιο συνεργασίας με το υπουργείο Βιομηχανίας και Ανάπτυξης Υποδομών, με στόχο την ανάπτυξη εμπορικού στόλου και παράκτιων υποδομών στην Κασπία και στη Μαύρη Θάλασσα.

Οι συμφωνίες σηματοδοτούν μια στρατηγική επέκταση της AD Ports στην Κεντρική Ασία και στο Καζακστάν, που αποτελούν σημαντικές αγορές για την ενέργεια, τις μεταφορές και τα logistics μεταξύ Ευρώπης και Ασίας.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας με την KazMunayGas, οι δύο εταιρείες θα εξετάσουν ευκαιρίες συνεργασίας σε ένα ευρύ φάσμα έργων στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης ενός νέου στόλου πλοίων ρηχών υδάτων για την υποστήριξη υπεράκτιων επιχειρήσεων στην Κασπία Θάλασσα και την ανάπτυξη στόλου δεξαμενόπλοιων για την υποστήριξη της εξαγωγής πετρελαίου του Καζακστάν.

Ακόμη, το μνημόνιο συνεργασίας με το υπουργείο Βιομηχανίας και Ανάπτυξης Υποδομών εστιάζει στην ανάπτυξη διαδρόμων διεθνούς εμπορίου και μεταφορών μέσω του Καζακστάν. Στο πλαίσιο αυτό υπάρχει η δυνατότητα ανάπτυξης λιμενικών υποδομών και υποδομών logistics στην περιοχή, όπως επίσης και η ενίσχυση του κρατικού εμπορικού στόλου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.