Εμπιστοσύνη της Maersk στα λιμάνια της Νιγηρίας

Εμπιστοσύνη της Maersk στα λιμάνια της Νιγηρίας

27
Εμπιστοσύνη της Maersk στα λιμάνια της Νιγηρίας

Η Νιγηρία εξασφάλισε χρηματοδότηση $600 εκατ. από τη Maersk για την ανάπτυξη λιμενικών υποδομών, όπως ανακοίνωσε η προεδρία την Κυριακή 28 Απριλίου.

Η επένδυση εξασφαλίστηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης μεταξύ του προέδρου Bola Tinubu και του προέδρου της Moller-Maersk, Robert Maersk Uggla, στο περιθώριο συνάντησης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στη Σαουδική Αραβία. «Πιστεύουμε στη Νιγηρία και θα επενδύσουμε $600 εκατ. στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις, προκειμένου να καταστήσουμε τα λιμάνια κατάλληλα για μεγαλύτερα πλοία», δήλωσε ο κ. Uggla κατά τη διάρκεια της συνάντησης.

Η Νιγηρία έχει δεσμευτεί να αναμορφώσει τα λιμάνια της, μεταξύ άλλων στην εμπορική πρωτεύουσα Λάγος, για να μειώσει τη συμφόρηση, που θέτει σημαντικές προκλήσεις για τις επιχειρήσεις.

Ο πρόεδρος Tinubu δήλωσε, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ότι η κυβέρνησή του θα υποστηρίξει τον εκσυγχρονισμό και την αυτοματοποίηση των λιμανιών της για τη βελτίωση του εμπορίου, τη μείωση της διαφθοράς και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.