Νηολόγιο Παναμά: Αναπτυξιακή πορεία και το 2022

Νηολόγιο Παναμά: Αναπτυξιακή πορεία και το 2022

32
Νηολόγιο Παναμά: Αναπτυξιακή πορεία και το 2022

Το νηολόγιο του Παναμά συνεχίζει να βρίσκεται στην κορυφή μεταξύ των δέκα κυριότερων νηολογίων παγκοσμίως, σύμφωνα με το τελευταίο World Fleet Monitor της Clarksons Research.

Τα εν λόγω δεδομένα καταδεικνύουν ότι το νηολόγιο του Παναμά αντιπροσώπευσε το 16% του στόλου στο τέλος του 2022, με 8.650 εγγεγραμμένα πλοία, συνολικής χωρητικότητας 245 εκατ. GRT.

Την ίδια ώρα, το νηολόγιο του Παναμά βελτιώνει τις παρεχόμενες υπηρεσίες του σε όρους ανταγωνιστικότητας, προσαρμοστικότητας και διεθνούς συμμόρφωσης. Βελτίωσε το retention rate αυξάνοντάς το κατά 3,4% ‒στο 31%‒ το περασμένο έτος. Το 2022 αποτέλεσε έτος σημαντικών προκλήσεων για τη ναυτιλία, όπως η παγκόσμια κρίση, οι λιγότερες κατασκευές πλοίων σε κύριες αγορές του Παναμά και βεβαίως ο πόλεμος, με τις κοινωνικές και οικονομικές διαστάσεις να επηρεάζουν τη συγκεκριμένη αγορά.

Η τρέχουσα διοίκηση θέτει ως κύριες προτεραιότητες τη διεθνή συμμόρφωση, την ψηφιοποίηση, την αναβάθμιση των διαδικασιών και των κινήτρων, με στόχο τη χρήση νέων τεχνολογιών και φιλικών προς το περιβάλλον ναυτιλιακών καυσίμων. Οι παραπάνω πρωτοβουλίες έχουν θετικό αποτέλεσμα στην ποιότητα του νηολογημένου στον Παναμά στόλου, ο οποίος από το 2019 έως σήμερα έχει καταγράψει άνοδο 27,9 εκατ. GRT, ενώ 567 νέα πλοία έχουν εγγραφεί, σύμφωνα με δεδομένα της IHS Market.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.