Ναυπηγεία: Το στέμμα στους Κινέζους το 2022

Ναυπηγεία: Το στέμμα στους Κινέζους το 2022

148
Ναυπηγεία: Το στέμμα στους Κινέζους το 2022

Στην κορυφή του κόσμου βρέθηκαν τα κινεζικά ναυπηγεία το 2022, καθώς εξασφάλισαν υψηλότερο όγκο παραγγελιών έναντι των νοτιοκορεατικών και των ιαπωνικών. Σύμφωνα με δημοσιεύματα που επικαλούνται δεδομένα του ναυλομεσιτικού οίκου Clarksons, τα κινεζικά ναυπηγεία εξασφάλισαν το 49% των παραγγελιών που τοποθετήθηκαν εντός του 2022 σε όρους χωρητικότητας.

Ειδικότερα, τα ναυπηγεία της Κίνας εξασφάλισαν παραγγελίες για τη ναυπήγηση πλοίων αντισταθμισμένης ολικής χωρητικότητας (CGT) που αθροιστικά άγγιξε τα 20,34 εκατ. Στη δεύτερη θέση βρέθηκαν τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία με παραγγελίες πλοίων 15,64 CGTs.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι η China State Shipbuilding Corporation, ο κινεζικός κολοσσός ναυπήγησης υπό την ομπρέλα του οποίου βρίσκονται δεκάδες ναυπηγεία στην Κίνα, ανακοίνωσε ότι παρέδωσε 209 πλοία το 2022, συνολικής χωρητικότητας 14,06 εκατ. dwt.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.