Σιγκαπούρη: Ο ιός Ζίκα «επανήλθε» μετά από δύο χρόνια

Σιγκαπούρη: Ο ιός Ζίκα «επανήλθε» μετά από δύο χρόνια

512
Σιγκαπούρη: Ο ιός Ζίκα «επανήλθε» μετά από δύο χρόνια

H Σιγκαπούρη κατέγραψε το πρώτο κρούσμα του ιού Ζίκα από τον Μάρτιο του 2020. Σύμφωνα με πρόσφατη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας της χώρας, το κρούσμα εντοπίστηκε την εβδομάδα 21 με 27 Αυγούστου.

Το ίδιο χρονικό διάστημα καταγράφηκαν στη χώρα επίσης 666 περιπτώσεις δάγκειου πυρετού. Τόσο ο ιός Ζίκα όσο και ο δάγκειος πυρετός μεταδίδονται μέσω των κουνουπιών Aedes. Ο πληθυσμός των εν λόγω κουνουπιών στη Σιγκαπούρη παρέμεινε υψηλός τον περασμένο Ιούλιο, με το National Environment Agency (NEA) να εκτιμά ότι τους προσεχείς μήνες τα κρούσματα δάγκειου πυρετού θα ακολουθήσουν αυξητική πορεία.

«Ο Ζίκα είναι, γενικά, μια ήπια και αυτοπεριοριζόμενη ασθένεια. Παρ’ όλα αυτά, σπάνιες, σοβαρές νευρολογικές επιπλοκές και εμβρυϊκές ανωμαλίες έχουν συσχετιστεί με τη μόλυνση από τον ιό Ζίκα», ανέφερε το Υπουργείο Υγείας.

Η Σιγκαπούρη αποτελεί εκ των κορυφαίων κόμβων αλλαγών πληρωμάτων, συνεπώς η όλη κατάσταση συνιστάται να παρακολουθείται στενά από τους ναυτικούς.

Φωτό: Hochan Sung/ Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.