Η συμφόρηση στα αιγυπτιακά λιμάνια και τα μέτρα ελάφρυνσης

Η συμφόρηση στα αιγυπτιακά λιμάνια και τα μέτρα ελάφρυνσης

69
Η συμφόρηση στα αιγυπτιακά λιμάνια και τα μέτρα ελάφρυνσης

Το υπουργείο Οικονομικών της Αιγύπτου λαμβάνει μέτρα προκειμένου να μετριαστεί η συμφόρηση στα λιμάνια της χώρας και πολλά φορτία να αποδεσμευτούν.

Η μεγάλη έλλειψη ξένου συναλλάγματος στην Αίγυπτο, απόρροια κυρίως του πολέμου στην Ουκρανία και της αύξησης των επιτοκίων στις ΗΠΑ, έχει ως αποτέλεσμα τράπεζες και εισαγωγείς να αδυνατούν να αποπληρώσουν τις ενέγγυες πιστώσεις προκειμένου τα φορτία να αποδεσμευτούν από τα τελωνεία. Υπό αυτό το πρίσμα, βιομηχανίες και εταιρείες υποστηρίζουν ότι τόσο η παραγωγή όσο και οι πωλήσεις έχουν πληγεί από την έλλειψη πρώτων υλών.

Το πακέτο μέτρων το οποίο θα εφαρμοστεί προσεχώς, σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Οικονομικών, κατευθύνεται προς τη μείωση των τιμών των εμπορευμάτων για τους πολίτες της Αιγύπτου.

Ένα ακόμα μέτρο θα επιτρέψει στους πράκτορες να μεταφέρουν φορτία εκτός των τελωνειακών ζωνών και αποθηκών, με τη δέσμευση ότι δεν θα τα απομακρύνουν πριν λάβουν τις σχετικές άδειες. Με αυτόν τον τρόπο οι εισαγωγείς δεν θα επιβαρύνονται με τα επιπλέον κόστη της αποθήκευσης.

Φωτό: ALI HAIDER/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.