Άνοιγμα του επικεφαλής της CMA CGM στα ΜΜΕ

Άνοιγμα του επικεφαλής της CMA CGM στα ΜΜΕ

58
Άνοιγμα του επικεφαλής της CMA CGM στα ΜΜΕ

Σε νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες εισέρχεται ο επικεφαλής της CMA CGM Rodolphe Saadé. Πιο συγκεκριμένα, ετοιμάζεται να εξαγοράσει τη γαλλική εφημερίδα La Provence, καθώς ο συμπατριώτης του μεγιστάνας Xavier Niel απέσυρε την πρότασή του για την πιο δημοφιλή εφημερίδα της Μασσαλίας.

Toν περασμένο Μάιο, η La Provence αποδέχτηκε την πρόταση της CMA CGM, ύψους $81 εκατ., για την εξαγορά του 89% της εφημερίδας. H εταιρεία χαρτοφυλακίου του Niel, NJJ, η οποία κατέχει το 11% της La Provence, συμφώνησε να πουλήσει το μερίδιό της στον γαλλικό κολοσσό των logistics.

H «μάχη» για τον έλεγχο της εφημερίδας ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο, μετά τον θάνατο του μέχρι τότε ιδιοκτήτη της, Bernard Tapie. Oι εκκαθαριστές του Bernard Tapie Group, το οποίο διαχειριζόταν το μερίδιο του Tapie στη La Provence, κάλεσε υποψήφιους επενδυτές να καταθέσουν τις προτάσεις τους τον περασμένο Φεβρουάριο. Ο Niel, από την πλευρά του, αντιτέθηκε στην πώληση των μετοχών, όντας κάτοχος του μειοψηφικού πακέτου, και έκτοτε ξεκίνησε μια νομική διένεξη με τον Saadé, που βρήκε νικητή τον τελευταίο. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα χέρια του Saadé θα περάσει και η Corse Matin, η οποία ανήκει στον ίδιο όμιλο με τη La Provence και εκδίδεται στην Κορσική.

Σε δήλωσή του στο γαλλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, ο επικεφαλής της CMA CGM αναφέρει τα εξής: «Χαιρετίζω τη συμφωνία. Θα μας επιτρέψει να συνεργαστούμε με τους υπαλλήλους των La Provence και Corse Matin σε ένα project ανάκαμψης και ανάπτυξης. Ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία για τους δύο τίτλους θα ξεκινήσει σύντομα».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.