Αύξηση της ζήτησης για νεότευκτα πλοία κατανάλωσης μεθανόλης

Αύξηση της ζήτησης για νεότευκτα πλοία κατανάλωσης μεθανόλης

134
Αύξηση της ζήτησης για νεότευκτα πλοία κατανάλωσης μεθανόλης

Σύμφωνα με ένα από τα μεγαλύτερα ναυπηγεία της Νότιας Κορέας, η ζήτηση για νεότευκτα πλοία που θα καταναλώνουν μεθανόλη ως καύσιμο αναμένεται να σημειώσει αισθητή άνοδο στο μέλλον.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στους Financial Times, ο διευθύνων σύμβουλος του ναυπηγείου Korea Shipbuilding and Offshore Engineering, Ka Sam-hyun, δήλωσε ότι πιστεύει πως οι παραγγελίες για τα εν λόγω πλοία αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά την επόμενη δεκαετία, θεωρώντας ωστόσο ότι τα πλοία κατανάλωσης LNG θα συνεχίσουν να πρωταγωνιστούν για τα επόμενα είκοσι χρόνια.

Η αύξηση ήδη αντικατοπτρίζεται στις σχεδόν 50 παραγγελίες για πλοία διπλού καυσίμου κατανάλωσης μεθανόλης οι οποίες αναμένεται να γίνουν μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, ενώ πέρυσι ο αντίστοιχος αριθμός ανερχόταν στα 19 πλοία. Καθώς η ζήτηση για πλοία κατανάλωσης μεθανόλης αυξάνεται, εντείνεται παράλληλα και ο ανταγωνισμός μεταξύ των ναυπηγείων της Νοτίου Κορέας και της Κίνας για τα μερίδια που θα διεκδικήσουν σε αυτή τη νέα αγορά.

Η κατασκευή ενός πλοίου διπλού καυσίμου κατανάλωσης μεθανόλης είναι φθηνότερη σε σχέση με την κατασκευή ενός πλοίου κατανάλωσης LNG, καθώς η μεθανόλη δεν απαιτεί ακριβές κρυογονικές δεξαμενές καυσίμου και συστήματα διαχείρισης αερίου καυσίμου, καθιστώντας τα εν λόγω πλοία πιο ανταγωνιστικά από άποψη κόστους.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.