ΗΠΑ: Πράσινο φως για το Ocean Shipping Reform Act

ΗΠΑ: Πράσινο φως για το Ocean Shipping Reform Act

94
ΗΠΑ: Πράσινο φως για το Ocean Shipping Reform Act

Μία υπογραφή «μακριά» από το να γίνει πραγματικότητα είναι το Ocean Shipping Reform Act, με τον νόμο να βρίσκεται καθ’ οδόν για το γραφείο του Αμερικανού προέδρου Μπάιντεν, αφότου πέρασε με ισχυρή πλειοψηφία από τη Βουλή των Αντιπροσώπων τη Δευτέρα 13 Μαΐου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, το Ocean Shipping Reform Act θα επιτρέψει στις ΗΠΑ να καταπολεμήσουν τον πληθωρισμό αλλά και να αυξήσουν τις θαλάσσιες εξαγωγές αμερικανικών προϊόντων.

Υπό τον νόμο, οι liner εταιρείες θα είναι υποχρεωμένες να αναφέρουν στην FMC (Federal Maritime Comission), τη σχετική αρχή για τη ναυτιλία των ΗΠΑ, λεπτομέρειες όπως το σύνολο εισαγωγών και εξαγωγών ανά τετράμηνο. Αυξάνοντας τη διαφάνεια στην αγορά, οι ΗΠΑ ευελπιστούν πως θα μειώσουν φαινόμενα όπου οι liner εταιρείες απορρίπτουν χωρίς επαρκή αίτια εξαγωγές αμερικανικών προϊόντων.

Το backlog στους αμερικανικούς λιμένες θεωρείται ένας εκ των κυριότερων λόγων που έχουν οδηγήσει στον καλπάζοντα πληθωρισμό. Το Ocean Shipping Reform Act αναμένεται να αντιμετωπίσει το backlog στους λιμένες και να θέσει φρένο στις πληθωριστικές πιέσεις. Σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ κατέγραψαν ρεκόρ 40 ετών τον Μάιο, οπότε και ο ετήσιος πληθωρισμός άγγιξε το 8,6%.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.