Νέα δοκιμή βιοκαυσίμων σε πλοίο της Capital Ship Management

Νέα δοκιμή βιοκαυσίμων σε πλοίο της Capital Ship Management

473
Νέα δοκιμή βιοκαυσίμων σε πλοίο της Capital Ship Management

Η ναυτιλιακή εταιρεία Capital Ship Management πρόκειται να συνεργαστεί με τον νηογνώμονα Lloyd’s Register για την πραγματοποίηση δοκιμής ενός μείγματος βιοκαυσίμου στο χωρητικότητας 300.000 dwt δεξαμενόπλοιο «Apollonas».

Η εν λόγω δοκιμή αναμένεται να υποστηρίξει τις ερευνητικές προσπάθειες της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας για την ανάπτυξη καυσίμων χαμηλών ή και μηδενικών εκπομπών, σύμφωνα με τους στόχους του ΙΜΟ για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου (GHG).

marinakis

O Νικόλαος Βαπόρης, τεχνικός διευθυντής της Capital, ανέφερε σχετικά: «Στην Capital στηρίζουμε την έρευνα για την ανάδειξη διαφόρων λύσεων απανθρακοποίησης, όπως για παράδειγμα η χρήση βιοκαυσίμων, ως μέρος της δέσμευσής μας να συμβάλουμε στη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος του ναυτιλιακού κλάδου, σύμφωνα με την ατζέντα του ΙΜΟ».

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, η ομάδα Maritime Performance Services (MPS) του LR θα παρέχει υπηρεσίες αξιολόγησης κινδύνου, εξετάζοντας τις πιθανές λειτουργικές επιπτώσεις της χρήσης του βιοκαυσίμου, ενώ παράλληλα θα αναπτύξει και θα συντονίσει τις διαδικασίες παρακολούθησης και υπολογισμού των παραγόμενων εκπομπών. Τέλος, η υπηρεσία Fuel Oil Bunker Analysis Service (FOBAS) του LR θα διενεργήσει την αξιολόγηση και τον χαρακτηρισμό της ποιότητας του βιοκαυσίμου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.