LNG carriers: Οι ναύλοι στα υψηλότερα επίπεδα του 2022

LNG carriers: Οι ναύλοι στα υψηλότερα επίπεδα του 2022

282
LNG carriers: Οι ναύλοι στα υψηλότερα επίπεδα του 2022

Οι ναύλοι των LNG carriers τόσο στη spot αγορά όσο και σε εκείνη των συμβολαίων χρονοναύλωσης βρίσκονται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, συγκεκριμένα στα υψηλότερα επίπεδα του έτους. Σύμφωνα με το Reuters, το οποίο επικαλείται αναλυτές και κύκλους της αγοράς, η επιθυμία για απεξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο αλλά και η ευρύτερη αύξηση της ζήτησης για LNG οδήγησαν στη σύναψη πληθώρας συμφωνιών χρονοναύλωσης μακράς διάρκειας για LNGCs. Η εν λόγω εξέλιξη περιόρισε την προσφορά πλοίων στη spot αγορά, οδηγώντας σε αύξηση των ναύλων.

Ειδικότερα, οι ναύλοι στη spot αγορά για ένα LNG carrier μεταφορικής ικανότητας 160.000 κ.μ. έχουν ξεπεράσει το φράγμα των $100.000 ανά ημέρα σε κάποια routes, ενώ σε γενικότερο πλαίσιο βρίσκονται σε αρκετά υψηλότερα επίπεδα έναντι του μέσου όρου από την αρχή του έτους, ανεξαρτήτως του route.

Παράλληλα, η προσφορά LNGCs εκτιμάται πως θα παραμείνει περιορισμένη και τους ερχόμενους μήνες, καθώς λίγα συμβόλαια χρονοναύλωσης αναμένεται να φτάσουν στο πέρας τους. Συνεπώς, οι ναύλοι στη spot αγορά αναμένεται να παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα, εφόσον η ζήτηση επιμείνει.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.