Danaos: Σύναψη συμφωνιών ναύλωσης για 10 containerships έναντι $378 εκατ. δολαρίων 

Danaos: Σύναψη συμφωνιών ναύλωσης για 10 containerships έναντι $378 εκατ. δολαρίων 

600
Danaos: Σύναψη συμφωνιών ναύλωσης για 10 containerships έναντι $378 εκατ. δολαρίων 

Η ναυτιλιακή εταιρεία Danaos Corporation (Danaos), ανακοίνωσε τη σύναψη νέων συμφωνιών ναύλωσης δέκα (10) πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων του στόλους της, έναντι περίπου $378 εκατ. δολαρίων.

Ειδικότερα, οι εν λόγω ναυλώσεις αφορούν σε ένα containership χωρητικότητας 8.500 TEUs, τρία χωρητικότητας 3.400 TEUs και έξι χωρητικότητας 2.200 TEUs αντίστοιχα, με τις περιόδους ναύλωσής τους να κυμαίνονται από τρία έως τέσσερα χρόνια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, οι νέες ναυλώσεις θα ξεκινήσουν μετά την λήξη των υφιστάμενων, δηλαδή μεταξύ Ιανουαρίου και Αυγούστου του 2022. Επιπροσθέτως, τα προβλεπόμενα έσοδα των $378 εκατ. δολαρίων που θα εξασφαλίσει η ελληνική ναυτιλιακή αποτελούν το 21.5% των ανεκτέλεστων εσόδων ($1.75 δισ. δολαρίων) που αναμένει (έως και τις 30 Ιουνίου) να εισρεύσουν στα ταμεία της.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Δρ. Ιωάννης Κούστας, εξ αφορμής των νέων συμφωνιών σχολίασε «είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που αυξήσαμε τα ανεκτέλεστα συμβόλαια μας εξασφαλίζοντας πολυετείς ναυλώσεις για δέκα από τα πλοία μας. Όχι μόνο πετύχαμε την πλήρη κάλυψη ναύλωσης για το 100% των ημερών λειτουργίας κατά το 2021, αλλά έχουμε ήδη καλύψει με συμβόλαια το 89% των ημερών λειτουργίας μας για το 2022 και το 60% για το 2023. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, ενισχύσαμε περαιτέρω την κερδοφορία και την δυνατότητα προβολής των ταμειακών ροών, γεγονός που με την σειρά του θα ενδυναμώσει τον ισολογισμό μας. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ούτως ώστε να εξασφαλίσουμε επιπρόσθετες επεκτάσεις των ναυλώσεων εν μέσω του ισχυρού περιβάλλοντος αγοράς, έτσι ώστε να μεγιστοποιήσουμε την κερδοφορία και να δημιουργήσουμε αξία για τους μετόχους μας».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.