Παραλαβή του πρώτου πλοίου ανεφοδιασμού καυσίμου LNG ρωσικών συμφερόντων

Παραλαβή του πρώτου πλοίου ανεφοδιασμού καυσίμου LNG ρωσικών συμφερόντων

126
Παραλαβή του πρώτου πλοίου ανεφοδιασμού καυσίμου LNG ρωσικών συμφερόντων

H Keppel Offshore & Marine (Keppel O&M) παρέδωσε με επιτυχία ένα πλοίο ανεφοδιασμού καυσίμου LNG (LBV) χωρητικότητας 5,800m3 το οποίο έχει σχεδιαστεί για να επιχειρεί σε συνθήκες πάγου (ice-class) και αποτελεί το πρώτο πλοίο της κατηγορίας του που παραλαμβάνει η Gazprom Neft.

Πρόκειται για το τέταρτο πλοίο ανεφοδιασμού καυσίμου LNG το οποίο ναυπηγείται από την Keppel O&M, η οποία τελευταία έχει στραφεί στις τεχνολογίες που βασίζονται στο καύσιμο LNG στα πλαίσια του πλάνου μετασχηματισμού “Vision 2030” που έχει παρουσιάσει.

Το μήκους 100 μέτρων πλοίο «Dmitry Mendeleev» έχει αναπτυχθεί από την Keppel Marine & Deepwater Technology (KMDTech) και το κύτος του έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να του επιτρέπει να πλοηγείται τους καλοκαιρινούς μήνες σε πάγο πάχους έως και 90 εκατοστών. Επιπλέον, το πλοίο που εντάχθηκε στο στόλο της Gazprom Neft είναι εξοπλισμένο με ένα ολοκληρωμένο ψηφιακό σύστημα το οποίο επιτρέπει την πλήρη διαχείρισή του από μόνο ένα άτομο στη γέφυρα.

Η Keppel O&M έχει αναπτύξει μια σειρά λύσεων που αφορούν τη χρήση του LNG ως καυσίμου, έχει ναυπηγήσει το πρώτο LBV της Νοτιοανατολικής Ασίας και το πρώτο LBV της Σιγκαπούρης, ενώ αυτή την περίοδο κατασκευάζει containerships και βυθοκόρους με κινητήρες διπλού καυσίμου. Παράλληλα, η εταιρεία προωθεί τη χρήση του LNG ως ναυτιλιακού καυσίμου μέσω της κοινοπραξίας FueLNG που έχει δημιουργήσει με τη Shell Eastern Petroleum (Pte) Ltd, η οποία παρέχει λύσεις ανεφοδιασμού καυσίμου LNG μέσω φορτηγών και πλοίων στη Σιγκαπούρη.

Φωτό: ir.gazprom-neft.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.