Ο Θέμης Παπαδόπουλος νέος Αντιπρόεδρος του International Chamber of Shipping

    161
    Ο Θέμης Παπαδόπουλος νέος Αντιπρόεδρος του International Chamber of Shipping

    Το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο, ως ο επαγγελματικός σύνδεσμος της Ναυτιλιακής Βιομηχανίας στην Κύπρο, συμμετείχε στην Ετήσια Γενική Συνέλευσή του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου (International Chamber of Shipping – ICS), που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στις 22-23 Ιουνίου 2021, μεταξύ μεγάλου αριθμού εθνικών οργανισμών πλοιοκτητών από ολόκληρο τον κόσμο.

    Σημαντικό επίτευγμα καθώς και επιπλέον αναγνώριση για το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο, υπήρξε η εκλογή του κ. Θέμη Παπαδόπουλου, Προέδρου του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου, ως Αντιπρόεδρος στο Διεθνές Ναυτιλιακό Επιμελητήριο. Η πολύ θετική αυτή εξέλιξη, η οποία έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, επισφραγίζει τη σημαντική θέση που κατέχει τόσο το Ναυτιλιακό Επιμελητήριο αλλά και η Κυπριακή Ναυτιλία ανάμεσα στη Διεθνή Ναυτιλιακή Κοινότητα, μέσω της πολύχρονης ενεργούς συμμετοχής και εκπροσώπησης της Κυπριακής Ναυτιλιακής Βιομηχανίας από το Ναυτιλιακό Επιμελητηρίου στο Διοικητικό Συμβούλιο του ICS.

    Το Επιμελητήριο εκπροσωπήθηκε από τον κ. Θέμη Παπαδόπουλου και το Γενικό Διευθυντή του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου κ. Θωμά Α. Καζάκο, όπου συζητήθηκαν καίρια θέματα που αφορούν τη διεθνή πλοιοκτησία. Μεταξύ των κύριων θεμάτων, ήταν η συνέχιση του στρατηγικού σχεδιασμού για την εφαρμογή του εμβολιαστικού προγράμματος ναυτικών, ώστε τα Κράτη να δώσουν στα πληρώματα πλοίων πρόσβαση σε εμβόλια κατά την άφιξη τους σε λιμάνια ανά το παγκόσμιο. Επιπρόσθετα, συζητήθηκαν τεχνικά και περιβαλλοντικά θέματα, που αφορούν τις συνεχείς προσπάθειες της Διεθνούς Ναυτιλιακής Βιομηχανίας για περαιτέρω μείωση των εκπομπών αέριων ρύπων καθώς και οι προσπάθειες που γίνονται για να αντιμετωπιστεί η συνεχιζόμενη κρίση πειρατείας στον Κόλπο της Γουινέας.

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.