Η Ινδία επιστρατεύει δύο νέα σκάφη για τις πετρελαιοκηλίδες

    32
    Η Ινδία επιστρατεύει δύο νέα σκάφη για τις πετρελαιοκηλίδες

    To Υπουργείο Άμυνας της Ινδίας υπέγραψε την Τρίτη 22 Ιουνίου συμβόλαιο με την Goa Shipyard Ltd (GSL) για την κατασκευή δύο αντιρρυπαντικών σκαφών, που θα ενισχύσουν το έργο της ινδικής ακτοφυλακής.

    Τα δύο σκάφη θα παραδοθούν έως τον Νοέμβριο του 2024 και τον Μάιο του 2025 αντίστοιχα και θα ενισχύσουν σημαντικά το έργο της ινδικής ακτοφυλακής για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση πετρελαιοκηλίδων στη θάλασσα.

    Μέχρι στιγμής, η ινδική ακτοφυλακή διαθέτει τρία αντιρρυπαντικά σκάφη στον στόλο της για τον έλεγχο και την αντιμετώπιση πετρελαιοκηλίδων στην ινδική ΑΟΖ και στα νησιά πέριξ αυτής.

    Το Υπουργείο Άμυνας της Ινδίας σε ανακοίνωσή του σημείωσε ότι τα δύο σκάφη θα χρησιμοποιηθούν για τις οικολογικά ευαίσθητες περιοχές των νήσων Andaman και Nicobar και πρόσθεσε ότι η συμφωνία θα ενισχύσει την εγχώρια ναυπηγική βιομηχανία και θα αυξήσει τις θέσεις απασχόλησης στον κλάδο.

    Φωτό: Divyakant Solanki/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.