Ενίσχυση της κατανάλωσης χάλυβα στη Λατινική Αμερική

Ενίσχυση της κατανάλωσης χάλυβα στη Λατινική Αμερική

54
Ενίσχυση της κατανάλωσης χάλυβα στη Λατινική Αμερική

H κατανάλωση χάλυβα στη Λατινική Αμερική συνεχίζει να αυξάνεται λόγω της ανάκαμψης της ζήτησης, της αύξησης της βιομηχανικής και κατασκευαστικής παραγωγής και της ανασυγκρότησης των αποθεμάτων τόσο από καταναλωτές όσο και από την εφοδιαστική αλυσίδα, σημειώνει με έκθεσή της η Ένωση Alacero. Είναι χαρακτηριστικό ότι η κατανάλωση χάλυβα τον Ιανουάριο σημείωσε άνοδο για ένατο διαδοχικό μήνα, αγγίζοντας τους 6,09 εκατ. τόνους, αυξημένη κατά 12,7% συγκριτικά με τον Ιανουάριο του 2020.

Η Alacero σημειώνει επίσης ότι οι βραχυπρόθεσμες εκτιμήσεις για την κατανάλωση χάλυβα στη Λατινική Αμερική είναι ευνοϊκές, καθώς, σύμφωνα με το ΔΝΤ, η οικονομική ανάπτυξη στην περιοχή θα αγγίξει το 4,6% φέτος.

Η Βραζιλία οδήγησε την αύξηση της κατανάλωσης τον περασμένο Οκτώβριο. Η κατανάλωση στη χώρα αυξήθηκε κατά 8,8% και για πέμπτο διαδοχικό μήνα ξεπέρασε τους 2 εκατ. τόνους, επίδοση που έχει να επιτευχθεί από τον Ιούνιο του 2018. 10,8% ήταν η αύξηση στην Αργεντινή σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2020.

Οι εισαγωγές κατέγραψαν αύξηση 5,7% συγκριτικά με τον Ιανουάριο του 2020, ενώ την ίδια ώρα οι εξαγωγές υποχώρησαν ετησίως κατά 27,3%, καθώς η βιομηχανία επικεντρώνεται στην τροφοδοσία της εγχώριας αγοράς. Ως εκ τούτου, το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου διογκώθηκε συγκριτικά με τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2020.

Φωτό: PxHere

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.