StealthGas: Εκτόξευση κερδών το 2020

StealthGas: Εκτόξευση κερδών το 2020

1132
StealthGas: Εκτόξευση κερδών το 2020

Σημαντική αύξηση των κερδών της εμφάνισε η StealthGas Inc. κατά την παρουσίαση των ετήσιων και τριμηνιαίων οικονομικών αποτελεσμάτων της.

Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας για το 2020 ανήλθε σε $145,0 εκατ., στα ίδια επίπεδα με το προηγούμενο έτος ($144,3 εκατ.), ενώ για το δ΄ τρίμηνο τα έσοδα έφτασαν τα $37,3 εκατ. ($35,2 εκατ. το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019). Η StealthGas εμφάνισε ετήσια καθαρά κέρδη $12,0 εκατ., σημαντικά αυξημένα σε σχέση με το 2019 ($2,1 εκατ.).

Η ρευστότητα της εταιρείας αγγίζει τα $53 εκατ., ενώ το fleet utilization ανήλθε στο 93,6%. Για το 2021, ήδη τα πλοία είναι χρονοναυλωμένα σε ποσοστό σχεδόν 50%, ενώ τα συνολικά προσυμφωνημένα έσοδα ανέρχονται σε περίπου $81 εκατ. Τον Δεκέμβριο, η εταιρεία πούλησε το παλαιότερο πλοίο της, το «Gas Pasha» (κατασκευής 1995).

Ο κ. Michael Jolliffe, πρόεδρος του ΔΣ της StealthGas, σχολίασε ότι «το 2020 θα το θυμόμαστε πάντα για διάφορους λόγους και ο ναυτιλιακός κόσμος δεν εξαιρείται. Όσον αφορά την αγορά στην οποία δραστηριοποιούμαστε, η ζήτηση LPG σημείωσε πτώση και τα ποσοστά για την πλειονότητα των υπο-κλάδων στα οποία δραστηριοποιούμαστε ήταν χαμηλά ‒ ιδιαίτερα κατά το β΄ εξάμηνο του 2020. Η αγορά δεξαμενόπλοιων επηρεάστηκε επίσης, καθώς οι ναύλοι επί του παρόντος βρίσκονται σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Επιπλέον, μας επηρέασε η χρεοκοπία ενός από τους ναυλωτές μας, ο οποίος έπρεπε να παραδώσει τέσσερα από τα πλοία μας νωρίτερα απ’ ό,τι είχε συμφωνηθεί.

»Κοιτώντας μπροστά, αναγνωρίζουμε ότι η αναταραχή στην αγορά λόγω της πανδημίας μπορεί να διαρκέσει ‒ πιθανώς ακόμα και ολόκληρο το 2021. Ωστόσο, μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις δυνάμεις μας, συμπεριλαμβανομένης της σταθερής ταμειακής βάσης και του ισολογισμού μας, της χαμηλής ταχύτητας και της σημαντικής λειτουργικής μόχλευσης που μπορούμε να έχουμε, καθώς, συμπεριλαμβανομένων των πλοίων JV, διαχειριζόμαστε στόλο 50 πλοίων […]».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.