Ένα θαλασσινό δώρο-έκπληξη για την πρωθυπουργό της Νορβηγίας

Ένα θαλασσινό δώρο-έκπληξη για την πρωθυπουργό της Νορβηγίας

125
Ένα θαλασσινό δώρο-έκπληξη για την πρωθυπουργό της Νορβηγίας

Αίσθηση αλλά και έκπληξη προκάλεσε ένα πρωτότυπο δώρο που έλαβε πριν από λίγες ημέρες η πρωθυπουργός της Νορβηγίας, Έρνα Σόλμπεργκ, για τα 60ά γενέθλιά της. Το δώρο γενεθλίων της από το πολιτικό κόμμα της, το Høyre, ανέρχεται σε 600.000 ΝΟΚ (57.758,93 ευρώ), με το οποίο θα καλυφθούν τα έξοδα ναυτολόγησης είκοσι νέων που για κάποιον λόγο έχουν μείνει εκτός εκπαίδευσης ή εργασίας.

Οι είκοσι νέοι θα μπαρκάρουν σε ένα από τα τρία ιστιοφόρα εκπαιδευτικά σκάφη της Νορβηγίας, όπου θα ναυτολογηθούν ως μέλη του πληρώματος. Το ιστιοφόρο «Statsraad Lehmkuhl» θα ταξιδέψει μάλιστα για δεκαεννέα μήνες σε όλο τον κόσμο, για να συλλέξει αλλά και να μοιραστεί γνώσεις σχετικά με τον σημαντικό ρόλο του ωκεανού για ένα (πιο) βιώσιμο μέλλον.

Σε ανακοίνωσή της η WISTA Νορβηγίας συμπληρώνει: «Τι υπέροχο δώρο γενεθλίων, με το οποίο προσφέρεται στους νέους που δεν έχουν καταφέρει να ενταχθούν στο “σύστημα” μια διαφορετική ευκαιρία, ενώ αυξάνει το ενδιαφέρον όλων για τους στόχους αειφόρου ανάπτυξης του ΟΗΕ!».

Φωτό:  Marcin Bielecki/AΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.