Η επόμενη σελίδα για την Inmarsat

Η επόμενη σελίδα για την Inmarsat

159
Η επόμενη σελίδα για την Inmarsat

Η Inmarsat, η «ηγέτιδα» εταιρεία στις δορυφορικές και ασύρματες επικοινωνίες, ανακοίνωσε ότι ο κ. Rajeev Suri, πρώην CEO της Nokia, ανέλαβε από την 1η Μαρτίου 2021 τον ρόλο του CEO. Με βάση το Λονδίνο, ο κ. Suri θα οριστεί και διευθυντής της Connect Bidco Limited, της «μητρικής» εταιρείας-holding, στην οποία ανήκει και η Inmarsat. Ο κ. Rupert Pearce έπαψε να είναι CEO της εταιρείας από τις 28 Φεβρουαρίου 2021.

Ο κ. Suri διετέλεσε έως τον Αύγουστο του 2020 πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Nokia, δύο σημαντικές θέσεις που κατείχε για έξι χρόνια, ενώ προηγουμένως είχε διατελέσει διευθύνων σύμβουλος της Nokia Siemens Networks για πέντε χρόνια, μια κοινοπραξία που ενοποίησε ουσιαστικά τα συστήματα και τα δίκτυα της Nokia και της Siemens.

Η επιτυχημένη στρατηγική που εφάρμοσε στη Nokia μετεξέλιξε την εταιρεία σε έναν από τους δύο κορυφαίους φορείς τηλεπικοινωνιακών υποδομών, διπλασιάζοντας τα έσοδά της σε 23 δισ. ευρώ το 2019.

Παράλληλα ηγήθηκε της επιτυχημένης προσπάθειας της Nokia στη σημαντική μετάβασή της στην 5G εποχή, εξασφαλίζοντας την απόλυτη ικανοποίηση σε παρόχους υπηρεσιών επικοινωνίας, ενώ παράλληλα ανέπτυξε τον όμιλο και σε νέους επιχειρηματικούς τομείς.

Ο πρόεδρος της Inmarsat, Andrew Sukawaty, δήλωσε σχετικά με τη νέα εποχή για τη διοίκηση της εταιρείας: «Το διοικητικό συμβούλιο καλωσορίζει με ικανοποίηση τον Rajeev στην Inmarsat και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε στενά μαζί του αλλά και με την υπάρχουσα εκτελεστική ομάδα. Η εμπειρία του Rajeev θα υποστηρίξει τη μελλοντική ανάπτυξη της Inmarsat και προσβλέπουμε στην επιτυχία της μετάβασης».

Ο κ. Rajeev Suri στη δική του τοποθέτηση τόνισε ότι: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα συμμετέχω στην Inmarsat και θα συνεργάζομαι στενά με τόσο εξειδικευμένα στελέχη, σε μια τόσο σημαντική στιγμή για την εταιρεία και τη βιομηχανία δορυφορικών επικοινωνιών στο σύνολό της. Έχω εντυπωσιαστεί πολύ από τις δυνατότητες και τις φιλοδοξίες της εταιρείας, αλλά και από τη μεγάλη κοινότητα των συνεργατών της, και θέλω να αποτίσω φόρο τιμής στο ήθος, στους στόχους και στηνε επινοητικότητάτους. Μαζί, έχουν καθιερωθεί ως ηγέτιδα δύναμη στη δορυφορική τεχνολογία, με μια μοναδική ικανότητα κατανόησης του πελάτη».

Φωτό: www.inmarsat.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.