Η Inmarsat στηρίζει έμπρακτα την νεοφυή επιχειρηματικότητα στην ναυτιλία

Η Inmarsat στηρίζει έμπρακτα την νεοφυή επιχειρηματικότητα στην ναυτιλία

158
Η Inmarsat στηρίζει έμπρακτα την νεοφυή επιχειρηματικότητα στην ναυτιλία

Η εταιρεία Inmarsat, που δραστηριοποιείται στον τομέα των κινητών δορυφορικών επικοινωνιών, πρόκειται να συμμετάσχει στα προγράμματα Trade and Transport Impact (T&TI) και Bluetech Accelerator, για τη δημιουργία πρωτοβουλιών στήριξης start-up επιχειρήσεων που ασχολούνται με το IoT (Ιnternet of Things) και τα Big Data στον κλάδο της ναυτιλίας.

Τα προγράμματα θα χρηματοδοτούν, θα υποστηρίζουν και θα καθοδηγούν αναπτυσσόμενες εφαρμογές start-up εταιρειών που έχουν ως στόχο την αξιοποίηση της δύναμης του IoT και των Big Data για την ενίσχυση της ασφάλειας, της αποτελεσματικότητας και της βιωσιμότητας. Η Inmarsat θα συνεργαστεί με τις start-up εταιρείες προκειμένου να τις βοηθήσει να βγουν στην αγορά, μέσω των παγκόσμιων υποδομών δορυφορικών επικοινωνιών υψηλών ταχυτήτων που διαθέτει, και οι οποίες συνδέουν πάνω από 160.000 πλοία, καθώς και λιμάνια, οδικά και σιδηροδρομικά δίκτυα σε όλο τον κόσμο.

Το πρόγραμμα Impact Trade & Transport (T&TI), το οποίο ξεκίνησε από τη Rainmaking η οποία εδρεύει στο Αμβούργο, θα φέρει σε επαφή πρωτοπόρους του ναυτιλιακού κλάδου όπως η Inmarsat, η Cargotec και η Wartsila, με καινοτόμες start-up επιχειρήσεις προκειμένου να συνεργαστούν για να αντιμετωπίσουν τις μεγαλύτερες εμπορικές και επιχειρησιακές προκλήσεις που αντιμετωπίζει στις μέρες μας η παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα.

Το πρόγραμμα Bluetech Accelerator, το οποίο χρηματοδοτείται από την πορτογαλική κυβέρνηση και εδρεύει στη Λισαβόνα, ξεκίνησε στα τέλη του Ιανουαρίου και θα αναλάβει έξι επιχειρηματικούς εταίρους, συμπεριλαμβανομένης της Inmarsat, για να βοηθήσουν στην επιλογή και χρηματοδότηση της πρώτης παρτίδας των επιτυχημένων start-ups, οι οποίες θα επιλεγούν το τελευταίο τρίμηνο του 2019.

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.