Γιατί κορυφαίες διαχειρίστριες εταιρείες λιμένων επενδύουν στη Λατινική Αμερική

    152
    Γιατί κορυφαίες διαχειρίστριες εταιρείες λιμένων επενδύουν στη Λατινική Αμερική

    Η Contecon Guayaquil S.A. (CGSA), θυγατρική της International Container Terminal Services (ICTSI), υπέγραψε συμφωνία με την κυβέρνηση του Εκουαδόρ για την ενίσχυση και την περαιτέρω ανάπτυξη του λιμένα του Guayaquil.

    Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ICTSI, η CGSA θα προβεί σε επένδυση ύψους $18 εκατ. προκειμένου ο λιμένας να διαχειρίζεται πλοία τύπου neopanamax με πιο αποτελεσματικό τρόπο. Η αναβάθμιση του λιμανιού θα πραγματοποιηθεί σε τρία διαφορετικά στάδια.

    Το πρώτο στάδιο περιλαμβάνει την ανύψωση των γερανών των αποβαθρών 5 και 6 του τερματικού, από τα 42 στα 52 μέτρα. Το δεύτερο στάδιο περιλαμβάνει έργα για την ενίσχυση των εν λόγω αποβαθρών, ενώ, κατά το τρίτο, το βύθισμα της Pier 1 θα αυξηθεί στα 135 μέτρα.

    Πέρα από τα παραπάνω, η CGSA αναφέρει ότι σκοπός της επένδυσης είναι η ενίσχυση του εξωτερικού εμπορίου του Εκουαδόρ. Η CGSA διαχειρίζεται το λιμάνι Guayaquil από το 2007, ως μέρος εικοσαετούς συμβάσεως εκχώρησης.

    Τον περασμένο Δεκέμβριο, η Λιμενική Αρχή του Guayaquil προέβη σε επέκταση της εν λόγω περιόδου κατά είκοσι έτη, επιτρέποντας τη δραστηριοποίηση της διαχειρίστριας εταιρείας στις εν λόγω λιμενικές εγκαταστάσεις του έως το 2047.

    Φωτό: Andres Lopez Maldonado/Unsplash

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.