Shell-Microsoft: Συνεργασία γιγάντων με επίκεντρο το περιβάλλον

Shell-Microsoft: Συνεργασία γιγάντων με επίκεντρο το περιβάλλον

125
Shell-Microsoft: Συνεργασία γιγάντων με επίκεντρο το περιβάλλον

Τις δυνάμεις τους ενώνουν ο ενεργειακός κολοσσός Shell και ο τεχνολογικός γίγαντας Microsoft για την υλοποίηση του στόχου μηδενικών εκπομπών από τις δραστηριότητές τους.

Με τους ενεργειακούς κολοσσούς παγκοσμίως να έχουν ήδη χαράξει πορεία προς ένα πιο βιώσιμο «modus operandi», η Shell ανακοίνωσε πρόσφατα τα δικά της πλάνα για τη σταδιακή εξάλειψη του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος. Σύμφωνα με τα όσα γνωστοποίησε τον Απρίλιο, στόχος είναι η εξ ολοκλήρου εξάλειψη των εκπομπών άνθρακα έως και το 2050.

Αμφότερες οι εταιρείες αναφέρουν ότι η νέα στρατηγική συνεργασία δεν είναι κάτι το καινούργιο, καθώς εδώ και πολλά χρόνια συμπλέουν στον τομέα της τεχνολογίας.

Μέσω της προηγμένης τεχνολογίας της Microsoft, η Shell θα πραγματοποιήσει τους στόχους της εντός του χρονικού περιθωρίου που έχει θέσει, ενώ, από την άλλη, ο τεχνολογικός γίγαντας θα κατορθώσει και αυτός, με τη σειρά του, να μειώσει το ανθρακικό του αποτύπωμα, μέσω των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Shell.

Παράλληλα, οι εταιρείες εξακολουθούν να συνεργάζονται στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, με τη Microsoft να έχει εξελίξει σημαντικά τις δραστηριότητες της Shell, μέσω της πρόσβασης σε δεδομένα σε πραγματικό χρόνο. Το γεγονός αυτό επίσης βοηθά τη Shell να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα.

Τέλος, η συνεργασία Shell-Microsoft αναμένεται να ωφελήσει και τον κλάδο των αερομεταφορών, καθώς οι εταιρείες συνεργάζονται και για την ανάπτυξη οικολογικότερων καυσίμων, τα οποία θα αντικαταστήσουν το παραδοσιακό jet fuel.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.