BHP: Στόχος οι «πράσινες» μεταφορές με πλοία

BHP: Στόχος οι «πράσινες» μεταφορές με πλοία

117
BHP: Στόχος οι «πράσινες» μεταφορές με πλοία

Σε συζητήσεις με τρεις εταιρείες για την προμήθεια LNG για την πρόωση πέντε πλοίων, που θα χρησιμοποιεί με σκοπό τη μεταφορά σιδηρομεταλλεύματος μεταξύ δυτικής Αυστραλίας και Κίνας, βρίσκεται ο μεταλλευτικός κολοσσός BHP.

Διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν ότι τον επόμενο μήνα η BHP θα ξεκινήσει τις διαδικασίες ανάθεσης για την προμήθεια του καυσίμου, ενώ αρχικά 8 με 10 εταιρείες είχαν εκφράσει ενδιαφέρον.

Νωρίτερα μέσα στον μήνα, η BHP είχε ναυλώσει πέντε bulk carriers τύπου Newcastlemax καύσης LNG της σιγκαπουριανής Eastern Pacific Shipping. Στόχος της BHP είναι η μείωση κατά 30% των εκπομπών GHG από πλοία που μεταφέρουν φορτία της προς την Κίνα.

Τα πέντε αυτά πλοία θα μεταφέρουν συνολικά 10 εκατ. τόνους iron ore τον χρόνο, ήτοι το 3,6% των ετήσιων εξαγωγών της εταιρείας. Οι μεταλλευτικές εταιρείες βρίσκονται υπό πίεση για τη μείωση των εκπομπών ρύπων τους, ενώ οι επενδυτές τους αναζητούν από αυτές μια ξεκάθαρη στρατηγική βιωσιμότητας.

Φωτό: Rebecca Le May/AΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.