Norwegian Cruise Line: Σανίδα σωτηρίας $2,2 δισ.

Norwegian Cruise Line: Σανίδα σωτηρίας $2,2 δισ.

137
Norwegian Cruise Line: Σανίδα σωτηρίας $2,2 δισ.

Η Norwegian Cruise Line Holdings Ltd άντλησε, πρόσφατα, κεφάλαια ύψους $2,2 δισ. μέσω δανείων και ιδίων κεφαλαίων, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τις μεγάλες απώλειες από την αναστολή των δρομολογίων της.

Μάλιστα η εταιρεία προειδοποίησε την Τρίτη 5 Μαΐου ότι είναι πιθανό να μην κατέχει τα απαραίτητα κεφάλαια για την επιβίωσή της τους επόμενους δώδεκα μήνες. Με τη νέα ένεση ρευστότητας, η Norwegian Cruise Line ανέφερε ότι πλέον θα διαθέτει ρευστότητα $3,5 δισ., η οποία, όπως εκτίμησε, αρκεί για να αντέξει σε αναστολή της λειτουργίας της έως και δεκαοκτώ μήνες.

Η κρουαζιέρα και οι αερομεταφορές αποτελούν τους μεγάλους χαμένους της πανδημικής κρίσης, καθώς εδώ και περίπου δύο μήνες έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, με ελάχιστες βέβαια εξαιρέσεις. Τέλος υπενθυμίζεται ότι η Norwegian Cruise Line νωρίτερα είχε ενημερώσει ότι θα ξεκινήσει τα δρομολόγιά της την 1η Ιουλίου.

Φωτό: Erich Westendarp/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.