Αμερικανική ψήφος εμπιστοσύνης στα ιταλικά ναυπηγεία Fincantieri

Αμερικανική ψήφος εμπιστοσύνης στα ιταλικά ναυπηγεία Fincantieri

447
Αμερικανική ψήφος εμπιστοσύνης στα ιταλικά ναυπηγεία Fincantieri

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ανέθεσε στη Marinette Marine (FMM), θυγατρική της Fincantieri στις ΗΠΑ, τον σχεδιασμό και την κατασκευή μιας φρεγάτας καθοδηγούμενων πυραύλων στο πλαίσιο του προγράμματος FFG (X) του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού. Η συμφωνία κοστολογείται σε σχεδόν $800 εκατ.

Η σύμβαση προβλέπει την κατασκευή εννέα επιπλέον πλοίων, καθώς και την υποστήριξη μετά την παράδοση και την εκπαίδευση του πληρώματος, με τη συνολική αξία να ανέρχεται σε $5,5 δισ. Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ σχεδιάζει να κατασκευάσει δέκα επιπλέον πλοία στο πλαίσιο του μελλοντικού προγράμματος φρεγατών, που περιλαμβάνει τη ναυπήγηση συνολικά είκοσι πλοίων.

Με αυτή την επιτυχημένη έκβαση, η Fincantieri δρέπει τους καρπούς μιας μακροχρόνιας δέσμευσης. Επιπροσθέτως, η FMM έλαβε τον περασμένο Δεκέμβριο μια παραγγελία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή τεσσάρων Multi-Mission Surface Combatants (MMSC), τα οποία θα παραδοθούν στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας ως μέρος του προγράμματος Εξωτερικών Στρατιωτικών Πωλήσεων των ΗΠΑ.

Χάρη στην υποστήριξη της ιταλικής κυβέρνησης, τα ναυπηγεία Fincantieri κατάφεραν να κερδίσουν τον πλειοδοτικό διαγωνισμό για τη ναυπήγηση των φρεγατών μεταξύ πολλών μεγάλων ναυπηγείων των ΗΠΑ. Η FMM υπέβαλε στην αμερικανική κυβέρνηση και στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ πρόταση για ένα έργο πρωτοποριακό, που βασίζεται στην πλατφόρμα φρεγατών FREMM, η οποία χαρακτηρίζεται από τεχνολογική καινοτομία. Αυτή αποτελεί και τη βάση ενός προγράμματος κατασκευής δέκα πλοίων που ανέλαβε η Fincantieri για το Ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό, και μάλιστα μόλις το τελευταίο από αυτά βρίσκεται υπό κατασκευή.

Φωτό: fincantierimarinegroup.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.