Νότια Κορέα: $690 εκατ. για ναυπηγήσεις νεότευκτων πλοίων

Νότια Κορέα: $690 εκατ. για ναυπηγήσεις νεότευκτων πλοίων

400
Νότια Κορέα: $690 εκατ. για ναυπηγήσεις νεότευκτων πλοίων

Η Νότια Κορέα ανακοίνωσε την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου ένα χρηματοδοτικό πακέτο ύψους 690 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ για τον εκσυγχρονισμό του υπερήλικου στόλου των επιβατηγών και εμπορικών πλοίων.

Πιο συγκεκριμένα, το νέο αυτό χρηματοδοτικό εργαλείο έρχεται να βοηθήσει τις μικρότερες ναυτιλιακές εταιρείες της ασιατικής χώρας για τη ναυπήγηση έως και 59 νεότευκτων πλοίων (21 επιβατηγά και 38 εμπορικά), σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Νότιας Κορέας.

Όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Yonhap, μια ναυτιλιακή εταιρεία μπορεί να λάβει χρηματοδότηση από τράπεζες αλλά και την κρατική Korea Ocean Business Corp. έως το 60% των συνολικών εξόδων που απαιτούνται για τη ναυπήγηση νέων πλοίων.

Η κίνηση αυτή της Σεούλ αποτελεί μέρος των προσπαθειών της νοτιοκορεατικής κυβέρνησης για την ενίσχυση της ασφάλειας των πλοίων της αλλά και την ευρύτερη τόνωση της οικονομίας της χώρας.

Αυτή τη στιγμή, 58 μικρές σε μέγεθος εταιρείες διαχειρίζονται 166 επιβατηγά πλοία, συμπεριλαμβανομένων πορθμείων για τη μεταφορά ετησίως περίπου 15 εκατ. Νοτιοκορεατών από την ενδοχώρα στα νησιά, σύμφωνα με στοιχεία της Επιτροπής. Παράλληλα, 780 εταιρείες διαχειρίζονται περίπου 2.013 εμπορικά πλοία εσωτερικών πλόων.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι αρμόδιες αρχές της Νότιας Κορέας έχουν μειώσει τη μέγιστη επιτρεπόμενη επιχειρησιακή ζωή για τα vehicle ferries από τα 30 έτη στα 25, αυξάνοντας έτσι τη ζήτηση για νεότευκτα.

Φωτό: Timo Lindermann/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.